• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Forandring på vej i AGF: Vi genopfinder os selv

Foto: Jan Christensen/Getty Images

AGF kan ikke blive ved med at spille, som holdet en gang gjorde. I søndagens sejr mod FC Nordsjælland kom de nye dyder til udtryk.

Af Anders Dehn

Ifølge David Nielsen har AGF været "ligaens bedste power-hold de seneste sæsoner", men det rækker ikke længere, vurderer træneren. Holdet skal lære at spille på en ny måde, siger han til Ekstra Bladet.

Søndag aften sikrede AGF sig fjerdepladsen med en 3-1-sejr over FC Nordsjælland, og her kom netop de dyder, som Nielsen gerne vil se fremover, til syne. Cheftræneren udlægger selv teksten således:

- Vi er i gang med at genopfinde os selv, og det fik FC Nordsjælland også at føle. Vi prøver at få mere boldbesiddelse, flere afleveringer i holdet og at spille chancerne endnu større. Det lykkes rigtig fint, og spillerne er dygtige til at udføre det, siger David Nielsen til Ekstra Bladet.

Det er ikke første gang, at David Nielsen taler om, at hans hold skal have mindre power og mere finesse. Det var allerede en central årsag til, at AGF ansatte Morten Karlsen som assistenttræner i sommer.

- Vi skal have mere kvalitet i at have bolden, vi skal kunne spille hurtigere, vi skal kunne spille forskellige typer af kampe. I nogle typer af kampe vil modstanderen trække sig langt tilbage, og andre vil stå oppe. Men det er mere kvaliteten og paratheden i det, som vi er meget optaget af.

- Sidste år endte vi med at producere at hav af chancer med et fuldstændig rapidt angrebsspil, og det skal vi selvfølgelig beholde. Men kampene kan også ændre sig, sagde David Nielsen dengang.

Nielsen, Karlsen og resten af trænerteamet i AGF får efter denne sæson ikke bare til opgave at træne holdets nye spillestil. De skal formentlig også spille nye folk ind på holdet, efter et par profiler forlader klubben.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020