• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

'Forbudt' ros: Det vil rivalen lære af FCM

Foto: Getty Images

Rivaliseringen mellem FC Midtjylland og Viborg FF er hård, men der er flere ting ved FCM, rivalens direktør har stor respekt for.

Af Martin Davidsen

Når Viborg FF denne weekend møder FC Midtjylland på udebane i Superligaen, er det et opgør mellem to rivaliserende klubber, hvor der særligt på fansiden har været store slagudvekslinger og følelser i klemme gennem årene.

Men FC Midtjylland har også været en inspiration for Morten Jensen og Viborg FF, der fra nært hold har oplevet, hvordan konkurrenterne i tidens løb har vokset sig til en af landets to største og mest succesrige klubber.

- FC Midtjylland har været enormt visionære på deres ting, og det giver inspiration. Jeg ved godt, at det er legitimt at sige, at man skal hade dem, men det gør jeg egentlig ikke. De har været enormt dygtige til på deres måde at få folk motiveret på en rejse.

Se de seks største budgetter i Superligaen

- Det giver inspiration. Nu skal vi ned til dem og gøre alt for at byde dem op til kamp og forhåbentlig få tre point hjem, men jeg bliver aldrig for stor til at anerkende nogen, der har gjort det godt. Det synes jeg, at de har gjort, og det er helt klart en inspiration til, hvordan vi kan løfte vores ting. Det er helt sikkert, siger Viborg FF's direktør Morten Jensen.

Viborg-bossen ser helt konkret gerne, at Viborg går i samme retning som FC Midtjylland, når det handler om transfermarkedet og den ædle kunst, det især er at sælge spillere.

- I mange klubber snakker man om, at man skal udvikle spillere, så man kan lave større salg, og vi må sige, at FCK og FCM har været pissedygtige til det. De er et sted, hvor de kommer til at spille europæisk fodbold, og de kommer til at sælge dyre spillere. Jeg har stor respekt for de to FCM-spillere, Onyeka og Onyedika. For halvandet år siden spillede Onyedika i Fredericia, hvor vi mødte ham, mens han var lejet ud.

Se klubberne med de seks mindste budgetter i Superligaen

- Nu er han blevet solgt for 65 millioner kroner. Det kan lade sig gøre, fordi de er kommet op på et niveau, hvor de kan forlange det for deres spillere. Det er også vigtigt for os, at vi kan sætte nye standarder hele tiden. Vi har løftet spillere til højere niveau, og vi håber, at det kan være med til at øge prissætningen for spillere i fremtiden. Der ligger et kæmpe potentiale der, hvis man kan få den transferkabale til at gå op, siger Morten Jensen.