Video : Tipsbladet
Superliga

Forstår ikke FCM-klynk: Så løb da ind i ham!

Tipsbladets kommentator Stig Tøfting mener ikke, at FC Midtjylland har noget at komme efter omkring Brøndbys scoring til 2-0. Samtidig tager han Brøndby-stjerne i forsvar, som er blevet udsat for en del kritik de seneste uger.

Flotte mål, masser af intensitet og fight var nogle af overskrifterne på søndagens topbrag mellem Brøndby IF og FC Midtjylland.

Jesper Sørensens mandskab slap sejrsrrigt ud af opgøret med cifrene 2-1. Det holdt hårdt, men Brøndby IF krigede den hjem, og bagefter kunne Yuito Suzuki lade sig hylde som dagens mand i skysovs.

Japaneren scorede begge Brøndbys mål - to langskudsdrøn - men særligt fuldtræfferen til 2-0 fyldte efter kampen en del i mixed zone, hvor Tipsbladet også var til stede.

André Rømer, der skulle lave tacklingen på Yuito Suzuki, blev nemlig forhindret i at tage den direkte vej i pres, da dommer Sandi Putros stod i hans løbebane. FC Midtjylland-lejren var ikke meget for at kommentere siutationen, men Thomas Thomasberg kaldte det alligevel sarkastisk for "en flot screening" og blev bakket op af Jonas Lössl med ordene "en ærgerlig situation."

Her kan du læse alle reaktionerne fra FC Midtjylland-lejren på situationen.

Tipsbladets kommentator giver dog ikke meget for FC Midtjyllands klynken her dagen derpå.

- Jeg kan sagtens se, at Putros står i vejen, men jeg vil sige, at den er søgt. Så kunne han (André Rømer, red.) da bare løbe ind i ham, så havde han jo været nødt til at fløjte.

- At man prøver på at få det her til at blive et problem, når man laver en fejlaflevering og folk ikke dækker ordentligt op... De må gerne have deres holdning og mening. Jeg kan jo godt se, at Sandi Putros er tæt på at stå i vejen, men de (Rømer og Suzuki, red.) ender jo i en tackling, hvor Suzuki er smartere og vinder bolden, og så får han et frit skud langt udefra, siger Stig Tøfting, der opfordrer alle parter til at komme videre.

I afspilleren ovenfor kan du se situationen og Yuito Suzukis scoring.

Foto: Alamy

Læs mere: Tipsbladet har også fået et skriftligt svar fra dommer Sandi Putros, der forklarer situationen omkring André Rømer.

Tager Brøndby-stjerne i forsvar
Hvor Yuito Suzuki har været flyvende for Brøndby de seneste uger, så har snakken været en noget anden omkring Nicolai Vallys, der ikke har scoret et mål siden december sidste år.

Offensivspilleren har selv erkendt, at han kæmper med tingene i øjeblikket, men ifølge Stig Tøfting kan snakkene om en mand i krise sagtens forstumme nu og her. Til det bruger Tipsbladets kommentator et eksempel fra England.

- Nu sad jeg og fulgte med i Manchester Citys kamp her i weekenden, og der nævnte Jack Grealish, at det er sjovt, hvordan folk er efter ham i forhold til, at han ikke er i ligeså god form, som han plejer at være. Men det er jo målt på antal mål og assister, men hvad så med det, der ligger bagved. Hvad med alt det arbejde han gør, og når han trækker to mand til sig?

- Det er jo sådan, at Nicolai Vallys nok er den første mand, man er opmærksom på, når de forskellige klubber møder Brøndby. Fordi, hvad er det, man gerne vil forhindre? Det er, at Nicolai Vallys får bolden, så han kan servicere eller selv score et mål. Så jeg tror, Nicolai Vallys bliver meget, meget kraftigere dækket op.

- Det kan du blandt andet se i Silkeborg-kampen, hvor Pelle Mattsson hele tiden er omkring ham. Sådan er det, og sådan har det været for Nicolai Vallys, fordi klubberne har fået øjnene op for den aflevering, der ofte går fra Wass til Vallys, hvor det så mange gange bliver til mål.

Foto: Alamy

Nicolai Vallys blev også noteret for en assist til Yuito Suzukis føringsmål, mens det var tydeligt, at han konstant prøvede at komme i de rigtige positioner og situationer. De sidste procenter manglede bare for at få netmaskerne til at blafre.

- Vi kan da sagtens sidde og gennemknalde sådan en kamp og kigge på en bold, som han nok ikke havde tabt for tre uger siden. Men at gøre det til en historie om, at han er ude af form... Jeg kan ikke se Vallys være specielt dårlig, sammenlignet med hvordan han har været tidligere. Men jeg kan igen understrege, at han ud af Brøndbys 51 scoringer har været involveret i 30 enten som målscorer, assistmager eller i opspillet til en scoring.

- Så jeg kommer ikke til at sidde og snakke om, at Nicolai Vallys ikke har nogen betydning for Brøndby. Det kan være betydningen ikke er lige så synlig for nogen, og det tror jeg er dem, der begynder at snakke om, at Vallys er i et formdyk. Det er fair nok. Jeg vil gerne stå alene med den, for Nicolai Vallys er stadigvæk en vigtig figur for Brøndby, slår Stig Tøfting fast.

Formdyk eller ej så kom Brøndby tilbage på sejrssporet og er nu på førstepladsen tre point foran FC Midtjylland. FC København er seks point efter, og det samme antal kan FC Nordsjælland komme på, hvis de sejrer over AGF mandag aften.

Rundens top:
- Der vil jeg sige Yuito Suzuki med den kamp han laver og de to flotte mål. Og ud af de seneste 11 scoringer Brøndby har lavet, har han lavet fem mål og fire assister, så han er ved at blive afgørende for dem.

Rundens flop:
- Det må være Vejle. For sjette gang har de mulighed for at komme fri af nedrykningspladserne, og så spiller de noget af det mest horrible, som jeg har set Vejle spille. Hvidovre får også deres første hjemmesejr, så det er vist en kombination af det hele, der giver Vejle dumpekarakterer i denne omgang.