Superliga Ole Hoffskov

Forudser meget lang periode uden fyldte stadions

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selv om sommeren og det lune vejr nærmer sig, og mange danskere til den tid vil være vaccineret, skal man ikke regne med at kunne gå til fodbold. Sådan lyder det fra ekspert.

Af Ole Hoffskov

Det er efterhånden et år siden, at klubberne har kunnet fylde deres stadion til fodboldkampe, og hvis man tror, at det ændrer sig til sommer, bare fordi en stor del af den danske befolkning til den tid vil være vaccineret mod coronavirus, tager man fejl.

Det vurderer Viggo Andreasen, der er lektor i matematik og fysik på Roskilde Universitet, i et interview med Børsen.

Selv om vaccinerne vil have en effekt, er der stadig frygten for, at nye mutationer kan komme til Danmark og starte pandemien forfra.

Derfor kan man ikke bare give tilskuere adgang til fodbold, lyder det fra lektoren. 

- Jeg tror stadig ikke, vi vil turde samle 10.000 mennesker til en fodboldkamp. Selvom risikoen for at smitte hinanden vil være meget lille, er det helt uoverskueligt, hvad der sker, hvis der lige pludselig er 1000 smittede fra en fodboldkamp, som man så det i Bergamo i starten af epidemien, siger Viggo Andreasen til Børsen.

Det er i dag 11 måneder siden, at statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned for første gang. Siden har fodboldkampe i Danmark været under skrappe restriktioner, og i øjeblikket er der helt lukket for adgang til kampene.

Danmarks Idrætsforbund har tidligere argumenteret for, at man bør give alle vaccinerede fans adgang til fodboldkampe - læs mere her.