Video : Tipsbladet
EM

Fransk landstræner giver status på Kylian Mbappé

Fransk landstræner er optimistisk på vegne af superstjerne. Nødvendig maske kan dog påvirke Mbappés syn.

Kylian Mbappé, der i den første kamp ved EM brækkede næsen, får det bedre dag for dag.

Det oplyser den franske landstræner, Didier Deschamps, fredag. Her spillede Frankrig 0-0 mod Holland.

- Han gør det godt hver dag. Han forbedrer sig, og hvis det havde været en afgørende kamp i aften, havde jeg måske tænkt en ekstra gang over, om han skulle bruges, siger Deschamps ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Men det er vigtigt for mig at tage hensyn til, hvordan han har det. Han fik et modbydeligt slag, og han skal bære maske. Den kan endda påvirke hans syn, men det er en risiko, han er villig til at tage, siger træneren.

Det var første gang ved den igangværende slutrunde i Tyskland, at en kamp endte uden mål.

Både det franske og det hollandske hold kunne dog sagtens bruge et point til noget, da både Frankrig og Holland nu har fire point efter to kampe. Holland tager førstepladsen på en bedre målscore end Frankrig.

Deschamps lader efter kampen ikke til at fortryde sin beslutning om at lade Kylian Mbappé hvile på bænken.

- Og for hver dag, der går, nærmer vi os det sted, som vi ønsker at være og som også er bedre for ham. Så i dag, efter det der skete i går og dagen før det, syntes jeg, at den bedste beslutning var at holde ham på bænken, siger Deschamps.

Kort før slutfløjt i franskmændenes kamp mod Østrig blev superstjernen Kylian Mbappé skadet, da han i en duel hamrede sin næse ind i østrigeren Kevin Danso.

Med blod i ansigtet og på trøjen måtte Mbappé lade sig udskifte.

/ritzau/