Video : Tipsbladet
Superliga

Freyr efter Gent-bud: 'Lyngby skylder mig penge'

Andri Gudjohnsens vej til Lyngby var speciel. Nu står han foran et kæmpe salg.

Andri Gudjohnsen er flyvende foran mål i Superligaen, og hans status som Superliga-topscorer har nu bragt ham i spil til et skifte til Gent i Belgien.

Tipsbladet kunne søndag afsløre, at belgierne har budt stort på angriberen, der af Lyngby har fået lov til at rejse på besøg i den mulige nye klub, og det er altså lidt af en eventyrfortælling, som er i gang.

Skarpretteren kom nemlig til Lyngby for under et år siden, da Superliga-klubben lejede ham i Norrköping, men allerede for en måned siden udnyttede danskerne frikøbsklausulen på blot en halvanden million kroner og signerede ham på en lang aftale.

Nu kan Lyngby tjene kassen, hvis de sælger ham for mange gange det beløb.

Den 22-åriges vej til Lyngby og Superligaen kom via den tidligere træner Freyr Alexanderssons netværk, og han er på ingen måde overrasket over de skridt, som Andri Gudjohnsen har taget i Danmark, selv om angriberen havde svært ved at få spilletid i Norrköping, hvor Glen Riddersholm var træner.

Tipsbladet har talt med begge de tidligere trænere om angriberen, og Freyr Alexandersson konstaterer tørt:

- De skylder mig store penge i Lyngby, siger han med et stort grin og tilføjer så: 

- Ej, jeg er rigtig rigtig glad for alle parter, de fortjener alt det bedste, det er en dejlig historie. Jeg tror, vi lykkedes med at få ham til Lyngby primært på grund af vores relationer, og fordi vi var klar med et godt setup og et tomandsangreb.

- Han stod i en rigtig dårlig situation i Norrköping, hvor de kun spillede med én angriber, så Glen Riddersholm havde svært ved at finde plads til ham. Andri har brug for tillid og spilletid, og han stolede på mig, da han kom på besøg, og vi viste ham et miljø, han kunne trives i, forklarer Freyr Alexandersson.

- Lyngby skal også have stor ros for at tage god imod ham og integrere ham, for jeg har ikke været i tvivl om, at han ville slå igennem og komme langt.

Foto: Alamy

Samme toner lyder også fra Glen Riddersholm, som forklarer, hvorfor situationen endte, som den gjorde i Norrköping.

- Klubben havde bestemt sig for kun at spille med én angriber, og med legenden og klubikonet Christoffer Nyman blev det svært at give Andri den spilletid, som han fortjente. Vi prøvede at spille med ham på kanten og som 10’er, men Andri er en boksangriber, og derfor syntes jeg, at det var genialt at sende ham over til Freyr på lån, siger Glen Riddersholm og fortsætter:

- Jeg er virkelig glad på Andris vegne og er slet ikke overrasket over hans udvikling. Vores udgangspunkt var, at han blot skulle lejes ud til Lyngby som en investering til fremtiden, og fra min side ville jeg anvende ham efter sommerferien, fordi han er så interessant, at han ikke skulle sidde på bænken og vente i lang tid på, at pladsen oppe foran blev ledig.

- Jeg havde gode samtaler med hans far (Eidur Gudjohnsen, red.) og rådgiver om perspektiverne for, at jeg rigtig gerne ville bruge ham efter udlånet til Lyngby, og man kunne altså ikke bare tage Christoffer Nyman ud - det ville svare til at tage Dame N’Doye eller Morten Duncan ud af FC København eller AGF i deres prime.

- Så planen var, at Andri skulle komme tilbage efter sæsonen, men så blev han jo solgt, og jeg formoder, at Norrköping har ladet sig betale godt for det salg, og at frikøbsklausulen var meget høj, for vi regnede med at have lavet en win-win-case.

Foto: Alamy

Andri Gudjohnsen kommer dog ikke tilbage til Norrköping, og hans nuværende træner (lidt endnu), David Nielsen, er helt paf over, at Lyngby kunne lande så god en spiller.

- Vi har en spiller, som er så dygtig. Hans arbejdsradius er enorm. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, og det er flot arbejde af klubben at få signet ham, for det er en speciel spiller, sagde David Nielsen efter fredagens sejr over OB.

- Jeg bliver lidt overrasket over, hvordan han kan dumpe ned i vores hat. Nogle gange er fodbold lidt specielt, og spillerne får ikke den medgang, som deres evner fortjener. Jeg må bare sige, at vi har en spiller, som er top, top, top.

For nu. For der er så mange klubber i spil, at et salg virker uundgåeligt.