• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Gider ikke flere skader: Bjelland har trænet ekstra i vinterpausen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Bjelland havde et skadesplaget efterår og spillede blot otte Superliga-kampe. I vinterpausen har han trænet ekstra hårdt for at være klar til den kommende halvsæson.

Af Ole Hoffskov

- Andreas Bjelland er jo altid lidt småskadet.

Sådan sagde FCK-manager Ståle Solbakken i et interview med Discovery Networks mod slutningen af efterårssæsonen, og bemærkningen blev leveret med et skvæt smil på læben. Men helt sikkert også med en stor grad af ærgrelse.

I første halvdel af sæsonen var Andreas Bjelland nemlig småskadet hele tiden, og derfor var midtstopperen blot på banen i otte af 20 Superliga-kampe. I Champions League-kvalifikationen spillede han ikke et eneste minut, og han missede halvdelen af de seks kampe i Europa League-gruppespillet. Det var slet ikke, hvad FCK havde håbet at få ud af Andreas Bjelland, da klubben tilbød ham Superligaens med afstand mest lukrative kontrakt i sommeren 2018.

Det samme gælder den 31-årige hovedperson, der nu ser frem til at viske tavlen ren i foråret.

- Jeg er 100 procent skadesfri. Jeg spillede 70 minutter mod AGF i vores sidste testkamp, og jeg ville også gerne have spillet mere. Jeg føler mig godt tilpas og fri i mine bevægelser, så jeg er positiv, siger Andreas Bjelland, der stødte lidt senere til FCK's træningslejr i Portugal på grund af familieforøgelse, til tipsbladet.dk.

Kroppen har det fint nu, og den tidligere landsholdsspiller træner fuldt med i FC København. Han melder sig klar til at starte inde i Superliga-premieren mod Esbjerg fB, hvis Ståle Solbakken får brug for ham.

Vinterpausen er blevet brugt på at stå så skarpt som overhovedet muligt.

- Jeg håber, at jeg er klar. Jeg har fået bygget på her i vinterpausen, og jeg har lavet en del ekstra træning for at gøre mig endnu mere klar og endnu stærkere til den kommende halvsæson, hvor der venter en passe fede kampe. Jeg håber meget, at de mange ekstratimer giver pote, siger Bjelland.

Læs også:FCK må undvære fem spillere i Superliga-premieren

Han lægger ikke skjul på sin ærgrelse over efterårssæsonen

- Det var et meget frustrerende efterår. Jeg er her for at spille fodboldkampe, og det blev ikke til så mange, som jeg havde håbet. Jeg må bare tage hatten af for holdet – der blev drevet rovdrift på nogle af spillerne. De gjorde det fantastisk, siger FCK-profilen og tilføjer:

- Selvfølgelig var det frustrerende at kigge på. Jeg har trænet rigtig meget og været lige-ved-og-næsten, men når det så var kampdag, kunne jeg ikke spille. 

Ulvejagten starter fredag aften
FC København var den sidste klub i Superligaen til at møde ind efter juleferien, men løverne skal i aktion som de første.

Opstarten har budt på sejre over Halmstad og FC Astana og uafgjort mod IFK Norrköping, mens det blev til et smalt nederlag til Superliga-rivalerne fra AGF i finalen ved træningsturneringen Atlantic Cup i Portugal.

- Det har været en fin preseason. Nu har jeg efterhånden været igennem nogle stykker i min karriere, så jeg kender jo efterhånden turen. Jeg synes, vi byggede på i de to uger, vi trænede i Parken, og så havde vi en god træningslejr i Portugal med nogle gode testkampe. Der var fantastiske forhold, og jeg synes, at jeg kan mærke, vi er ved at være der. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang og spille om nogle point igen, siger Bjelland.

Point er der på spil i fredagens opgør mod bundholdet Esbjerg, og det ventes, at FC København tager alle tre. Point skal Ståle Solbakkens mandskab også bruge - løverne halter nemlig fire point efter FC Midtjylland efter 20 kampe.

Andreas Bjelland er sikker på, det bliver en spændende guldduel i foråret.

Læs også:FCK-angriber klar efter skadesplaget efterår: Har det bedre nu

- Det minder lidt om sidste sæson. Der var vi også efter FC Midtjylland, men indhentede dem i foråret. Vi skal jagte, og vi kan selv afgøre det. Det hele skal starte med en god kamp mod Esbjerg. Jeg tror ikke, det bliver en fantastisk kamp, for vi skal stadig bygge på, men det er en kamp, vi skal vinde, så vi også kan lægge pres på FCM allerede fra start.

- Forhåbentlig har vi alle mand klar her i foråret, og så står den ellers på ulvejagt. Vi viste, at vi kunne gøre det i sidste sæson, siger Andreas Bjelland.

FC Midtjylland har i vinterpausen forstærket sig ret markant med Dion Cools, Lasse Vibe, Anders Dreyer og angriberen Ronnie Schwartz. Midtjyderne signalerer tydeligt, at de vil have guldet.

Det tror Andreas Bjelland ikke, at de får, og han har i øvrigt ikke brugt meget tid på ulvene i vinterpausen.

- Vi har brugt vinterpausen på os selv og på at gøre os klar til et spændende forår. Det handler ikke om, hvad vi tænker om FC Midtjylland, men om hvad vi tænker om os selv, siger forsvarsspilleren, der lever fint med, at FCK fortsat er med i tre turneringer, mens FCM blot skal tænke på Superligaen: 

- Det er vigtigt for et hold som FC København at blive testet på den store scene. Det er sådan noget, vi udvikler os af. For mig er det kun en fordel, at vi spiller de kampe, og det har vi også en trup, der er bygget til. Vi får mange kampe, selv om der nok bliver lidt færre end i efteråret. 

FC København og FC Midtjylland har allerede mødt hinanden to gange i grundspillet, så næste gang, de to guldrivaler tørner sammen, bliver i mesterskabsspillet. 

Læs også:Esbjerg-anfører erkender: Det er ikke en særlig god situation for mig

Læs også:Solbakken slår fast: Kommer ikke til at lægge stort pres på Kaufmann

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - FC København

Superliga

Mere Superliga

Fokus