Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: Esbjerg fB - FC København

Det nye årti i dansk fodbold sparkes i gang med et opgør mellem de danske mestre fra FC København og nedrykningstruede Esbjerg fB.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #efbfck #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Vurderet ud fra efteråret ligner sidste sæsons bronzevindere et godt bud på en nedrykker, men det er, som om én tanke har gennemsyret de vestjyske hoveder i vinterpausen: "det skal være løgn".

Derfor blev der satset i januars transfervindue, hvor Kevin Conboy, Søren Reese, Franz Brorsson, Ante Erceg, Rafal Kurzawa og Vito Mannone blev hentet til klubben. Flere er hentet ind på korte aftaler, og man plejer at sige, at en kortsigtet strategi er gift i fodboldens verden, men i Vestjylland er der en ildebrand, der skal slukkes. 

Testkampene op til sæsonstarten har dog ikke givet grobund for megen optimisme. Ud af fem kampe tabte Lars Olsens mandskab de fire og spillede en enkelt uafgjort mod Fredericia. I de sidste fem halvlege gik holdet fra banen uden at score. 

Esbjerg fB er uden Daniel Anyembe, Pyry Soiri, Jeppe Højbjerg, Markus Halsti, Viktor Tranberg og Adrian Petre. 

FC København: 
Ulvejagten står for døren.

FC København skal forsøge at indhente de fire point, de halter efter FC Midtjylland, og løverne satser på, at et forår med færre kampe i kalenderen gør dem mere modstandsdygtige.

Ståle Solbakken var ikke ude i et stort sats i transfervinduet, hvor tilgangene af Mikkel Kaufmann og Ragnar Sigurdsson, samt Carlo Holse og Nicklas Bendtners afgange efterlader en nogenlunde status quo på den korte bane.

FC København vil imidlertid se det som forstærkninger, når nogle af de skadede spillere vender tilbage, men skadeslisten er stadig lang i hovedstaden. Løverne må undvære Jonas Wind, Nicolai Boilesen, Robert Mudrazija og Viktor Fischer i premieren. Sidstnævnte er ude et par uger. 

Desuden afsoner Victor Nelsson karantæne.

Karantæner:
Esbjerg fB: Ingen
FC København: Victor Nelsson

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-2-3-1): Mannone - Brinch, Austin, Brorsson, Conboy - "Lungi" Sørensen, Parunashvili - Erceg, Kauko, Dauda - Yakovenko

FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Papagiannopoulos, Bjelland, Bengtsson - Biel, Zeca, Falk, Daramy - N'Doye, Sotiriou

Profilen:
Ante Erceg var et kæmpe flop i Brøndby IF, og nu er han blevet udlejet til Esbjerg. I sin første optræden i de blå-hvide striber møder Erceg Brøndbys største arvefjender, så en god præstation af kroaten i debuten vil blive vel modtaget hele vejen fra Vestkysten til Vestegnen. 

Vidste du, at..
Da Esbjerg fB og FC København senest tørnede sammen på Blue Water Arena, var Sandi Putros også dommer, og der var godt gang i den. Esbjerg endte med at vinde en vanvittig fodboldkamp med 4-3, og to af målene blev scoret af Adnane Tighadouini, der i januar atter var på besøg i EfB i forsøget på at tilspille sig en kontrakt. Han blev dog vejet og fundet for let. 

Dom:
Esbjerg så ikke gode ud i efteråret, og testkampene op til foråret giver ikke grobund for en væsentligt øget optimisme på vestjydernes vegne. Der bør dog ikke være nogen tvivl om, at Lars Olsens mandskab er bedre efter tilgangen af de mange nye spillere i januar. Det er dog stadig ikke godt nok til at kunne bide skeer med FC København, og derfor vinder gæsterne årtiets første Superliga-kamp med 2-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Alt om FC Midtjylland: Topholdet har lavet store indkøb i jagten på guldet

Læs også:Alt om Silkeborg IF: Målløs brasilianer skal være mirakelmager

Læs også:Alt om Brøndby IF: Nu skal de unge vise deres værd

Læs også:Alt om Esbjerg fB: Træneren skifter et halvt hold ud

Læs også:Alt om AGF: Kan holdet modstå presset og indfri forventningerne?