• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Godt han blev træner: Neestrup var direkte dårlig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jacob Neestrups spillerkarriere sluttede ikke helt så glamourøst, som hans trænerkarriere er ved at udvikle sig.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Jacob Neestrup skal fremover stå i spidsen for FC København, som han også tilbragte flere af sine få aktive år som fodboldspiller i.

Karrieren på grønsværen blev dog skæmmet af flere længerevarende skader, og i 2011 måtte han lægge støvlerne på hylden i en alder af 23 år.

Forinden Jacob Neestrup indstillede karrieren havde han været forbi Stavanger i Norge og FH på Island. På vulkanøen lykkedes det ham ikke rigtigt at imponere synderligt meget efter et langt skadesforløb.

- Han var en skygge af, hvordan han havde været før, fordi da han spillede var han direkte dårlig. Han fik egentlig flere chancer hos FH, end han havde fortjent baseret på hans præstationer. Han forsøgte en masse ting for at komme tilbage, men det fungerede bare ikke, siger hans tidligere holdkammerat i FH Atli Viðar Björnsson til et islandsk medie.

- Han var en meget rolig og fattet fyr, hvis jeg husker korrekt. En god person som ikke skabte problemer, lyder det. Atli Viðar Björnsson kalder ham også andetsteds "en fantastisk god fyr".

I snart ti år har Jacob Neestrup beskæftiget sig med trænerfaget. Han startede i FC København som træner på akademiet og sidenhen blev han assistenttræner. I 2019 prøvede han kræfter som cheftræner i Viborg FF, og allerede dengang blev han udråbt til et stort trænertalent.

- Jeg forventede ikke, at han skulle være et supertalent som træner. Når man har set ham og hans udvikling som træner de seneste år, så kan man tydeligt se, at han er en stor trænerstjerne i Danmark, siger Atli Viðar Björnsson.

Siden januar 2021 har han været tilbage i FC København som cheftræner. Tirsdag blev han forfremmet til cheftræner som følge af Jess Thorups fyring. Onsdag var han første gang på træningsbanen som cheftræner for FCK.