Video : Tipsbladet
Superliga

Godt nyt for FCK: Kevin Diks slipper for karantæne

FC København har fået medhold i sin klage over Kevin Diks' advarsel.

FC København klagede mandag over Kevin Diks' andet gule kort i søndagens kamp mod AGF, og "løverne" har fået medhold i den klage. Derfor er advarslen blevet trukket tilbage, og Kevin Diks slipper for karantæne.

Det meddeler FC København selv tirsdag formiddag.

Kevin Diks fik sit andet gule kort i kampen dybt inde i overtiden for en duel med Mikael Anderson, hvor FC København-spilleren var først på bolden, men efterfølgende ramte AGF-profilen. Den blev vurderet som hensynsløs, men dommeren har ændret vurdering efter at have set situationen igen. 

Forklaringen fra dommeren lyder ifølge fck.dk som følger:

- Dommeren har oplyst, at vurderingen under kampen var, at Kevin Diks begik et hensynsløst frispark, ved at tackle uden hensyntagen til den fare som hans modspiller blev udsat for.

- Dommeren har oplyst, at han efter at have gennemset tv-billederne, vurderer, at forseelsen ikke er så voldsom, som han så den på banen og at Kevin Diks, efter dommerens opfattelse, kun udviser manglende forudseenhed i sin kamp om bolden, hvorfor tacklingen alene må vurderes til satset.

- Dommeren vurderer på den baggrund, at Kevin Diks ikke skulle være tildelt advarsel nummer 2 og den medfølgende udvisning, hvilket dommeren beklager.

FC København møder Vejle Boldklub på hjemmebane efter landskampspausen - og det bliver altså med Kevin Diks.