Video : Tipsbladet
Superliga

Godt nyt om FC København-stortalent

Noah Sahsah kommer tættere og tættere på at være tilbage, mens Thomas Jørgensen nu skal være en fast del af førsteholdstruppen i FC København.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): Den 3. oktober 2023 havde Noah Sahsah gang i en fremragende eftermiddag. Han strålede med to mål og en rolle som matchvinder for FC København mod Bayern München i Youth League.

Men aftenen endte skrækkeligt.

I en jubelscene blev kantspilleren alvorligt skadet, og efterfølgende undersøgelser viste, at han havde pådraget sig en alvorlig knæskade, der ville holde ham ude i op til et år.

Da FC København havde første rigtige træningsdag forud for den nye sæson mandag, trænede Noah Sahsah heller ikke med resten af holdkammeraterne. Men Tipsbladet kunne se, hvordan den talentfulde kantspiller var godt i gang med skudtræningen og så ganske frisk ud.

Og Jacob Neestrup fortæller også, at det går godt med Noah Sahsahs genoptræning.

- Han er jo ved at være der, hvor han kommer tættere og tættere på, men der er et lille stykke vej endnu. Han gør gode fremskridt, siger cheftræneren til Tipsbladet og den fremmødte presse.

Stortalent permanent i førsteholdstruppen
En mand, der til gengæld trænede med førsteholdstruppen, er Thomas Jørgensen.

Den 18-årige midtbanespiller var i foråret udlejet til Hvidovre IF med stor succes, men nu er han tilbage i FC København, hvor han er kommet tilbage og nu skal indgå fast i førsteholdstruppen.

Her håber Jacob Neestrup, at Thomas Jørgensen kan tage det næste skridt hos “løverne”.

- Forhåbentlig er planen den samme, som det var med Marko Stamenic. Desværre for os kunne vi ikke overbevise ham om at signe en ny kontrakt med os, men hans sportslige udvikling ved sit lejeophold i HB Køge gav ham nogle muligheder i FC København, der siden bragte ham til Røde Stjerne, og det har nu bragt ham til Nottingham Forest og Olympiakos.

- Orri Oskarsson var også udlejet i 1. division, og det var vi glade for. Han kom tilbage og startede inde i 18 ud af 33 Superliga-kampe for os og tog et godt spring og skal tage det næste nu.

- Det håber vi også, at Thomas kan, siger Neestrup, der dog ikke endnu kan sige meget om den unge midtbanespillers præstationer på træningsbanen:

- Det er for tidligt. Jeg synes, ham og hans holdkammerater ser fine ud, og Thomas har gjort det godt i Hvidovre. Vi har fået det ud af lejeopholdet, som FC København og Thomas ønskede, og som Hvidovre ønskede. Vi siger gensidigt tak for hjælpen.

FC København indleder sæsonen den 22. juli mod Lyngby Boldklub, og om det bliver med Thomas Jørgensen i truppen, må tiden vise. Kampen kommer dog med al sandsynlighed et stykke for tidligt til, at Noah Sahsah kan komme i spil.