• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Göztepe om Wilczek: Han er godt nok en modig mand

Göztepe om Wilczek: Han er godt nok en modig mand
Foto: FC København/Andreas Højberg

Kamil Wilczek havde et skuffende ophold i Göztepe, men klubben sender angriberen til Danmark med de bedste ønsker for fremtiden.

Af Ole Hoffskov

De blå-gules tidligere anfører og angrebsstjerne er skiftet til FC København, og dermed lægger Kamil Wilczek navn til én af de mest kontroversielle transfers i dansk fodbolds historie.

Angriberen tog dog ikke turen direkte fra Brøndby IF til FC København. Det seneste halve år har han tilbragt i tyrkiske Göztepe, men det blev aldrig en succes for den polske goalgetter. 

I Tyrkiet studser man lidt over Kamil Wilczeks klubvalg. 

- Jeg hører, det er et meget kontroversielt skifte i Danmark. Han er godt nok en modig mand, siger Kaan Öz, der sidder i bestyrelsen i Göztepe SK, til tipsbladet.dk.

Læs også:Leder: Wilczeks 198 dage fra BIF-hjerte til FCK-skifte er fodbold anno 2020

Den tyrkiske klub havde store forventninger til Kamil Wilczek, da han ankom i januar, men angriberen forlader Tyrkiet med blot et enkelt mål på straffespark i 14 kampe som eftermæle. 

Det er skuffende, men klubben har intet dårligt at sige om FC København-spilleren.

- Han har en rigtig god personlighed, og han arbejdede hårdt hver eneste dag til træning. Han har aldrig optrådt andet end respektfuldt, og han havde et godt forhold til sine holdkammerater, fortæller Kaan Öz og tilføjer:

- Han havde det svært i en 4-2-3-1-formation, men jeg fornemmede, at han langsomt var ved at vænne sig til det. Coronapausen gjorde det også endnu vanskeligere for ham. Han kom til klubben som topscorer, og de mange kampe i træk uden mål påvirkede helt sikkert hans moral i en negativ retning.

Göztepe-lederen fastslår, at han ikke er skuffet over Kamil Wilczek.

Læs også:Wilczek ikke bange for Brøndbys fans: Jeg er åben for at tale med folk

- Nej, det er jeg ikke. Slet ikke. Han gjorde sit bedste hver eneste dag. Når det er sagt, er det selvfølgelig en skam, da jeg håbede, han også kunne blive topscorer i den tyrkiske liga og fejre mange mål sammen med vores fans. 

- På vegne af klubben vil jeg gerne ønske Kamil og hans familie alt det bedste, og jeg håber, han får masser af succes i resten af karrieren, lyder det fra Kaan Öz.

Da Kamil Wilczek mødte den samlede danske sportspresse torsdag formiddag, ønskede han ikke at tale så meget om sit ophold i Göztepe. Han konstaterede, at der var mange problemer i Tyrkiet, og at han og familien savnede København.

Angriberen har underskrevet en treårig aftale med FC København.

Læs også:Solbakken om Wilczek: Jeg forstår både Brøndby- og FCK-fans

Læs også:Wind efter kontroversielt Wilczek-skifte: Jeg ville aldrig tage til Brøndby

Læs også:Fanklub-formand: Wilczek kan starte med at lave hattrick mod Brøndby

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus