Video : Tipsbladet
Superliga

Grabara-aftale: Det skal FCK betale til Liverpool

Liverpool kan se et pænt millionbeløb droppe ind på kontoen i den kommende tid fra FC København.

Kamil Grabara har udsigt til at blive ny mand i Wolfsburg, da den tyske klub samt FC København onsdag ved middagstid har bekræftet, at man er blevet enige om en handel med den polske målmand i centrum.

Det er en aftale, der handler om, at han først skifter i sommeren 2024, mens der dog også er en klausul om, at tyskerne kan få ham i januar.

Prisen på Grabara er ikke kommet frem, men salget forventes at få en positiv virkning på Parken-regnskabet på 50 millioner kroner før skat - og ifølge tyske Kicker er der udsigt til, at FCK sælger ham for 100 millioner kroner.

Alle pengene kan FC København dog ikke beholde. Da de hentede ham i Liverpool i 2021 var en del af aftalen, at den engelske storklub skulle have 20 procent af videresalget. Dermed ryger der godt 20 millioner kroner videre alt efter, hvad prisen helt præcist lander på. Klausulen om et januar-salg kan eventuelt ændre på det.

Selv betalte den danske hovedstadsklub angiveligt omkring 26 millioner kroner for at få polakken til klubben for to år siden.

Om aftalen med Wolfsburg har FCK-sportsdirektør Peter Christiansen fortalt følgende på klubbens hjemmeside.

- Vi har i samarbejde fundet en god model, som alle tre parter er glade for. Den giver Kamil muligheden for at jagte sit tredje mesterskab i træk som FCK-keeper og spille Champions League igen, siger han og fortsætter:

- Samtidig giver det os en fornuftig tidshorisont til at sikre den rigtige sammensætning af målmandsteamet fremover, mens økonomien i aftalen også er den rigtige for os, lyder det fra Peter Christiansen.

Salget af Grabara er desuden noget, som har høstet stor ros. Læs mere om det her.