Video : Tipsbladet
Superliga

Grabara-salg? Det er fedt for FC København

At FC København nok formår at holde på Kamil Grabara i et helt år endnu kommer som en stor overraskelse for Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Kamil Grabara spiller på lånt tid i FC København, og om et år er han nok fortid i klubben.

Det står fast, efter at FC København selv har meldt ud søndag, at man forhandler om et salg af den polske keeper. Ekstra Bladet og tyske medier melder, at det er Wolfsburg, som polakken skal til - men altså først til næste sommer.

Derfor vil FC København råde over den dygtige målmand for resten af indeværende sæson, og det kommer som en overraskelse for Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen. 

- Jeg er overrasket over, det lykkes FC København at holde på Kamil Grabara i tre sæsoner. Han er for mig en af de bedste målmænd nogensinde i Superligaen, og på den måde forstår jeg til fulde, at FC København går langt for at holde på ham og nok går lidt på kompromis med prisen mod at beholde ham et år til.

- Den pris på fem millioner euro, der var fremme i Tyskland, er helt på månen. Selv til næste sommer, hvor der kun er to år tilbage på kontrakten, er han i hvert fald det dobbelte, 75 millioner kroner, værd.

Han klapper i hænderne over det mulige skifte til Bundesliga-klubben - også fra FC Københavns perspektiv.

- Både sportsligt og finansielt er det fedt for FC København, hvis løsningen bliver Wolfsburg til næste sommer. Man kunne helt sikkert have fået flere penge ved et salg her i sommeren 2023, men det er ret ubetydeligt sat i forhold til at få resultater (og millioner i præmiepenge) i Champions League og i forhold til at vinde DM, før Champions League bliver endnu større økonomisk fra næste sommer.

- Og så er det jo også en gevinst for FC København, hvis Wolfsburg ellers er Kamil Grabaras foretrukne destination. Det har da fyldt for ham, at så mange klubber har holdt øje, og at det har fyldt så meget i danske og polske medier, hvad han skal efter FC København. Wolfsburg er ikke den mest sexede klub i Tyskland, men til gengæld spiller den med i toppen af Bundesligaen og betaler godt. Og det er et godt skridt, hvis Grabara drømmer om en dag at nå en af de største klubber i verden.

Går skiftet igennem, så har FC København også god tid til at finde en afløser for målmanden. Troels Bager Thøgersen peger på, at det ikke bliver nogen nem løsning, og lige nu er den rette kandidat der ikke, for så havde man sandsynligvis solgt Grabara i sommerens transfervindue. 

FC København hentede Kamil Grabara i Liverpool i 2021.