• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga tipsbladet.dk

Gratis Superliga-stjerner? De har udløb i 2022

Foto: Getty Images

Superliga-klubberne betalte mange penge for nye spillere i 2021, men med lidt behændighed kan man hyre gode spillere transferfrit til næste sommer.

Af tipsbladet.dk

Der bliver betalt gode penge for Superliga-spillere i disse år, og igen til næste sommer kan man forvente, at der ryger spillere afsted fra Superligaen til udlandet for flere hundrede millioner kroner, efter der i sommeren 2021 blev solgt folk for i alt 650 millioner kroner i den bedste danske række.

Men klubber i Danmark og udlandet med smag på Superliga-spillere behøver ikke nødvendigvis have muldvarpen op af lommen for at betale en transfer, hvis de vil have spillere til næste sommer.

For en række profiler og folk i startopstillingerne i Superligaen står lige nu til at have kontraktudløb i sommeren 2022, og selvom der givetvis kommer forlængelser af samarbejder i de kommende uger, vil der også være spillere, der sammen med deres agenter lader kontrakten løbe ud.

Så hvem er tilgængelige?

Tipsbladet.dk har set på de mest attraktive spillere, der lige nu står til at være kontraktfri den 1. juli 2022, og vurderet deres nuværende situation og udsigterne til et eventuelt klubskifte.

Jacob Rinne
AaB
20. juni 1993, Sverige
Målmand

Det så jo ud til, at den svenske målmand skulle sælges, senest denne sommer. Men hvad skal der ske nu, hvor Rinne stadig er AaB-keeper?

- Vi har været åbne i starten af min kontrakt i forhold til at sige, at målet er, at jeg skal sælges videre. Det har været målet, siden jeg skrev under på en femårig aftale. Men der er sket ting, man ikke kan påvirke. Fra corona til jeg ved ikke hvad. Så det har ikke kunnet lade sig gøre. Jeg har ikke travlt, men kommer der en klub med noget interessant for mig, og klubben (AaB) får de penge, den vil have, er vi åbne for det, sagde Jacob Rinne til tipsbladet.dk i begyndelsen af august.

- Jeg er også åben for en forlængelsessnak. Jeg er faktisk åben for det hele. Det, der sker, sker. Jeg er virkelig glad for min tid i AaB, og så må vi se med fremtiden. Jeg er meget rolig i min position.

Det er jo en tydelig åbning til AaB, men om det bliver til en ny aftale eller et skifte væk på fri transfer er endnu uklart.

Lars Kramer
Viborg FF
11. juli 1999, Holland
Midtstopper

Den hollandske forsvarsspiller er ikke det største navn på listen, men har gjort det godt i tiden i Viborg, der har hentet flere spillere fra mindre hollandske klubber siden aftalen med Kramer i 2019.

Det vil give mening, hvis Viborg intensiverer arbejdet på en ny kontrakt, noget man begyndte at tale om tidligere på året, men med en god start på Superliga-tilværelsen kunne Kramer blive en af dem, der får en større klub at spille i med andre Superliga-klubber og en retur til Holland som indlysende muligheder.

Stefan Gartenmann
SønderjyskE
2. februar 1997, Danmark
Midtstopper

Han var i overvejelserne i samarbejdsklubben Spezia i Serie A, og hvis de amerikanske ejere vil holde forsvarsspilleren i familien, kunne det jo være en overvejelse igen til januar.

Gartenmann er et oplagt mål for større og mere pengestærke Superliga-klubber, der har snuset til den tidligere Heerenveen-spiller, så der venter nogle svære valg for SønderjyskE og ejerne, der ikke får nemt ved at erstatte forsvarsprofilen.

Rasmus Thelander
AaB
9. juli 1991, Danmark
Midtstopper

Han har været i Grækenland, Schweiz og Holland, og selvom han i transfer- og fodboldsammenhæng er oppe i alderen, kunne der godt vente en sidste tur til udlandet, hvis ikke rollen som viceanfører skal fortsættes i Aalborg.

Thelander har skiftet klub fem gange i sin seniorkarriere.

AaB har færre danske spillere end tidligere men har også en vigtig overvejelse om, hvor langt man vil gå for at forynge og gøre holdet salgbart, sat op imod at man skal vinde kampe og i Top 6.

Ryan Johnson Laursen
OB
14. april 1992, Danmark
Højre wingback

Der har været muligheder for klubskifter flere gange, og det er oplagt, at backen vil forsøge at komme til udlandet.

Skader har ødelagt meget, men han er klar igen, virker et klubskifte som det mest sandsynlige valg – måske allerede til januar.

Frederik Lauenborg
Randers FC
18. maj 1997, Danmark
Central midtbane

Lauenborg har gjort det godt for Randers FC, og selvom Lasse Berg Johnsen og Vito Hammershøy-Mistrati er mere profilerede, kunne der også være en større løncheck i farvandet for den århusianske Randers-spiller, ikke mindst hvis det går godt i Conference League.

Magnus Kofod
FC Nordsjælland
10. maj 1999, Danmark
Central midtbane

Det er en overraskelse, at Kofod stadig er at finde i FC Nordsjælland.

Der har været interesse for ham i flere forskellige transfervinduer, men midtbanespilleren er også et stort aktiv for FCN, der dermed risikerer, at Kofod stopper uden en transfer til sommer.

Vi hælder mod, at et skifte til januar eller sommer er det mest sandsynlige for en spiller, der bør kunne få en god arbejdsgiver i udlandet.

Jens Jakob Thomasen
OB
25. juni 1996, Danmark
Central midtbane

Han har spillet omtrent 150 Superliga-kampe for OB og i flere år været i startopstillingen, når han er frisk.

Men er det i OB, det helt store gennembrud kan komme, eller frister Mathias Greves historie og det gennembrud, han fik efter sit farvel til Fyn?

Det er en interessant case for begge parter og spændende at se, om man forlænger eller tror, at græsset kan være grønnere på den anden side af 30. juni 2022.

Jón Dagur Thorsteinsson
AGF
26. november 1998, Island
Venstre kant

Thorsteinsson har i perioder været fremragende for AGF og i andre været stressende for holdet med sine evige konfrontationer med snart sagt alle, der er inden for hørevidde.

Hvad vil den ny sportschef Stig Inge Bjørnebye?

Og hvad vil Thorsteinsson med et stadigt attraktivt pas og sandsynligvis mulighed for at komme til et større fodboldland end Danmark?

AGF har allerede skiftet en del ud i truppen, men med aftalerne med Mikael Anderson og Mustapha Bundu er det måske ikke Thorsteinsson, der bliver satset på.

Allan Sousa
Vejle
27. januar 1997, Brasilien
Højre kant/offensiv midtbane/forward

Vejle har haft flere muligheder for at sælge Sousa for store penge, over 10 millioner kroner, og nu risikerer man så at miste den dygtige brasilianer på fri transfer.

Kunne det være, Sousa forlængede, blev udlejet, og siden solgt? Tanken bør ikke være fremmed for os, ligesom et januarsalg ikke er det, hvis ellers Vejle får udvalgt sig den helt rigtige afløser til endnu en nervepirrende forårssæson.

Alhaji Kamara
Randers FC
16. april 1994, Sierre Leone
Angriber

Nu skal der spilles Conference League, og bagefter tror vi mest på et januarskifte, hvis ellers en klub kommer med en lille pose penge og en god kontrakt til angriberen.

Der har før været interesse fra AaB, men vi kunne især se et udlandsskifte for os, Danmark er ikke slutdestinationen for en angriber, der som 28-årig til næste sommer måske ikke får en større mulighed for at score en god kontrakt, end den der venter ved kontraktudløb.

BÆNK
Lawrence Thomas
SønderjyskE
9. maj 1992, Australien
Målmand

Awer Mabil
FC Midtjylland
15. september 1995, Australien
Kantspiller, offensiv midtbane

Tochi Chukwuani
FC Nordsjælland
24. marts 2003
Central midtbane

Max Fenger
OB
7. august 2001, Danmark
Angriber

Jonathan Amon
FC Nordsjælland
30. april 1999, USA
Kantspiller/forward

De har udløb til nytår 2022/23
Mikael Uhre
Kasper Kusk
Mark Brink
Sofus Berger

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020