Video : Tipsbladet
Superliga

Gravesen råder: Sådan bliver Brøndby bedre

Thomas Gravesen giver sit bud på, hvad Brøndby IF skal lykkes med for at vinde Superligaen.

Brøndby er på alle måder involveret i Superligaens guldkamp, og med otte spillerunder tilbage af sæsonen spidser det for alvor til i toppen.

FC Midtjylland og FC København er begge lige i hælene på klubben fra Vestegnen, og skal det ende med guld til Brøndby, er holdet nødt til at blive bedre til at omstille sig efter, hvordan modstanderne spiller.

Det siger Thomas Gravesen i optakten på Discovery+ til søndagens kamp mod AGF.

- De bliver mødt at hold nu, som har kigget på Brøndby, og som har studeret Brøndby og fundet ud af, hvad der er deres styrker og svagheder. Så Brøndby skal finde evnen til at spille mod hold... for eksempel som vi så mod Silkeborg, hvor Silkeborg spiller på en bestemt måde og en bestemt taktik, som er at beholde bolden og spille med bolden i lang tid. Det skal Brøndby være bedre til at indstille sig på.

- I dag skal de indstille sig på et AGF-hold, der bestemt ikke kommer ud af egen banehalvdel, der bestemt ikke giver Brøndby en centimeter, når det gælder nærkampe. Så mit syn, på hvordan Brøndby kan blive bedre, er, at når de møder top seks-hold, skal de blive bedre til at spille mod de forskellige nuancer, der er.

Thomas Gravesen mener omvendt, at Brøndby skal holde fast i den mentalitet og tro på egne evner, som har gennemsyret mandskabet hele sæsonen.

- Man må ikke miste troen, fordi man nu kommer til at spille i top seks, for der er ikke noget, der hedder, at Brøndby nu bare kører gennem top seks og vinder alle kampe 3-0.

- Troen og mentaliteten, der er blevet skabt gennem sæsonen, og den måde, som Brøndby har spillet på, må man blive ved at tro på. Man må blive ved med at tro på den måde, Vallys spiller på. Man må blive ved med at tro på den måde, Wass spiller på. Man skal ikke finde nye positioner. Man skal ikke opfinde noget nyt, fordi man løber ind i topholdene og ikke lige vinder 3-0 og ikke lige spiller på den bedst mulige måde.

- Derfor skal mentaliteten fortsætte med at være den samme. Troen på egne evner og troen på den DNA, som løber gennem Brøndby, skal man blive ved med at have.

Brøndby ligger i skrivende stund nummer et i Superligaen.