Flyvende Haaland: Nu har han lavet 42 City-mål

Erling Haaland lavede hattrick for Manchester City i FA Cup-kvartfinalen mod Vincent Kompanys Burnley.

Under Vincent Kompanys ledelse har Burnley haft en forrygende sæson og er som nummer et i Championship topkandidat til at rykke op i Premier League.

Men lørdag måtte Citys tidligere anfører sande, at der er kolossal forskel på toppen af bedste og næstbedste liga i England.

Særligt Erling Haaland var den store forskel i FA Cup-kvartfinalen, som endte med en stensikker 6-0-sejr til City.

Haaland var flyvende tidligere på ugen, hvor han i Champions League scorede hele fem mål i massakren på 7-0 over RB Leipzig.

Og nordmanden tog målformen med ind til lørdagens hjemmekamp, hvor han med to mål i første halvleg og et i anden afgjorde kampen.

City er dermed videre til semifinalerne som første hold. Søndag spilles de resterende tre kvartfinaler, når Sheffield United-Blackburn, Brighton-Grimsby og Manchester United-Fulham er på plakaten.

Kompany modtog før kickoff stående ovationer fra Manchester Citys publikum, som nød godt af belgierens lederevner fra 2008 til 2019.

Hans mandskab holdt stand i lidt over en halv time, før korthuset faldt sammen.

En perfekt stikning fra Julian Alvarez sendte Haaland alene afsted, og angriberen prikkede den nemt forbi Burnley-målmand Bailey Peacock-Farrell.

Et par minutter senere gik det galt igen i gæsternes defensiv. Denne gang var det et fladt indlæg fra venstre, som Erling Haaland omsatte til scoring.

City behøvede ikke at træde ret meget på speederen for at volde gæsterne problemer.

En time inde i opgøret sværmede Citys offensiv om feltet, og Haaland stod igen-igen på det rigtige sted, da bolden kom trillende hans vej efter et stolpeskud. En sikker eksekvering sørgede for 4-0.

Den norske landsholdsspiller har nu scoret otte mål i to kampe og 42 i sæsonen, og han udbygger hastigt sin rekord som den mest scorende City-spiller i én sæson.

Det begyndte at udvikle sig til en ydmygelse for Kompanys tropper, som også måtte se Alvarez score to gange og Cole Palmer lave en enkelt pind, før der blev sat en stopper for pinslerne.