Foto: Getty Images
Premier League

City måtte slide sig til sejr uden Haaland

Uden at sprudle vandt Manchester City 2-1 over Luton, der ellers kom foran, men ikke kunne fastholde føringen.

Manchester City var på forhånd storfavorit i søndagens Premier League-opgør ude mod oprykkeren Luton, og gæsterne tog også de tre point, men imponerede langt fra spillemæssigt i 2-1-sejren.

De tre point falder på et tørt sted for City, der inden kampen var uden sejr i de seneste fire ligakampe.

Med sejren hænger den forsvarende mester på fjerdepladsen fast i de øvrige tophold. City er fire point efter Liverpool på førstepladsen.

Erling Haaland var for første gang i Premier League-sæsonen ikke med for City, og det var tydeligt, at udeholdet led under nordmandens fravær.

Ifølge træner Pep Guardiola har angriberen pådraget sig en fodskade, og det er uvist, hvornår Haaland er klar igen.

Julian Alvarez var i Haalands fravær Citys spydspids, men den tekniske argentiner havde det svært mod Lutons fysiske defensiv.

Hjemmeholdet stod dybt på banen, mens City forsøgte at brodere sig igennem den kompakte Luton-organisation.

De få gange City kom frem til noget, nød Luton godt af en velspillende sidste skanse i Thomas Kaminski, der afviste gæsternes tilnærmelser med flere gode redninger.

I første halvlegs tillægstid kom Luton sågar foran, da angriberen Elijah Adebayo ud af ingenting kom øverst på et indlæg og headede hjemmeholdet i front.

Fra anden halvlegs start intensiverede City presset.

Efter en times fodbold kom der hul på bylden, da Bernardo Silva opfangede en løs bold i feltet og sparkede den ind ved den fjerne stolpe.

Udligningen virkede til at ryste Luton, der kort efter lavede flere forsvarskoks i samme sekvens, hvilket Jack Grealish udnyttede til at sende gæsterne på sejrskurs.

Luton forsøgte efter Citys to scoringer at indlede et tryk for en 2-2-udligning, men gæsterne formåede at forsvare sig med bolden i egne rækker.

I Liverpool tog Everton imod Chelsea, og hjemmeholdet viste sig ikke gæstfri, da London-klubben blev besejret med 2-0.

Gæstfriheden var heller ikke i fokus for Fulham, der vandt hele 5-0 på hjemmebane over West Ham.

/ritzau/