Superliga Anders Dehn og Oliver Okstrøm

Hård tid i FCM: Næsten alle ville væk

Foto: Getty Images

Bo Henriksen husker tilbage på tiden, da han lige var kommet til FC Midtjylland.

Af Anders Dehn og Oliver Okstrøm

Det var ikke det nemmeste hold, som Bo Henriksen gik ind til, da han blev cheftræner i FC Midtjylland for omkring et års tid siden. Dengang var det en trup, hvor en lang række af spillerne i truppen ville væk. Det blev sågar også sådan, at en meget stor del af startopstillingen fra 2021-foråret endte med at rykke videre. 

Her kan man nemt finde navne som Alexander Scholz, Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste og Sory Kaba frem. Sidstnævnte kom på en lejeaftale. Derfor var der meget ved kulturen, som skulle rykkes i det midtjyske, så det blev et hold af spillere, som godt ville være der. Det fortæller han om i et interview ved torsdagens træning.

Her lægger han ud med at pege på, at det sted, som de står nu ser meget bedre ud end det gjorde dengang.

- I forhold til, da jeg kom sidste år, så er det her paradis. Scholle skulle væk, Frank var væk. Jens Lys havde ikke lyst til at spille. Kaba skulle væk, Dreyer blev solgt, opremser Bo Henriksen, som peger på, at mens den ene halvdel af startopstillingen var ved at forsvinde, så ville den anden halvdel slet ikke være der.

- Så det her er jo ren hygge i forhold til, hvad jeg kom ind til sidste år. Nu har vi en kultur af mennesker, som elsker at være her, fortæller Bo Henriksen og peger på, at det kun er Dreyer nu, som man ikke har i klubben fra sidste års startere.

Det er en kultur, som han kan se ændret, men det er ikke noget, som han selv vil tage skylden for. I stedet mener han, at det er noget, som er sket samlet, og at kulturen er noget, som hele klubben har været med til at skabe.

- Jeg tror egentlig ikke, at det er noget, som jeg har skabt. Det er noget, som er blevet genskabt, for jeg tror altid, at det har været en del af at være en familieklub. Vi skulle have et godt omklædningsrum, og vi skulle have nogle mennesker, som satte en ære i at være her og elske at være her og være en del af FC Midtjylland. Og bidrog til fællesskabet, siger han og fortsætter:

- Det var det, som var min vigtigste opgave sidste år, som jeg fik til at starte med. At få genskabt den i forhold til klubbens ideologi og strategi. Det synes jeg at vi er lykkes formidabelt med, lyder det fra Bo Henriksen.

Han peger desuden på, at det er godt gået, at man har kunne sælge for så mange penge og genskabe et hold og stadig gøre det godt på banen.

Førnævnte Dreyer er endvidere en, som man ikke har opgivet at holde på. Læs mere om det her.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.