Video : Tipsbladet
Superliga

Har ikke givet op: FCM i dialog med stor profil

FC Midtjylland håber på at beholde Anders Dreyer og har også taget fat i spilleren og hans bagland. En anden lejesvend bliver dog ikke hentet permanent.

Det er kun en uges tid, siden Ekstra Bladet skrev, at FC Midtjylland havde opgivet at beholde Anders Dreyer, men nu har håbet fået nyt liv. Sportschef Svend Graversen vil meget gerne holde på profilen og har taget de indledende skridt, men erkender også, at det bliver svært.

Det nye liv kommer fra FIFA, der forleden bestemte, at udenlandske spillere i Rusland og Ukraine kan suspendere deres kontrakter frem til sommeren 2023. Det er en forlængelse af ordningen fra foråret, som netop sendte Dreyer tilbage til FC Midtjylland.

Situationen er stadig så ny, at det meste er i spil, men hvis Dreyer ikke bliver i Midtjylland, hvor han stadig træner med frem til 1. juli, er det i hvert fald ikke, fordi sportschef Svend Graversen ikke ønsker det.

- Vi skal have respekt for, at FIFA lige er kommet ud med en ny udmelding for tre-fire dage siden. Det har haft indvirkning på, hvad der er muligt og ikke muligt i den her situation. Så tror jeg, at Dreyers lejr og den russiske lejr kigger på, hvad scenariet er. Det gør vi selvfølgelig også, siger Graversen til tipsbladet.dk.

- Der er ingen tvivl om, at Dreyer er glad for at være her, og vi er glad for Dreyer. Kan det lykkes? Det ved jeg ikke. Han er altid interessant for os.

- Det er en svær case, og det er det sgu for alle. Så må vi se, om vi i fællesskab kan knække den. Han ville være en superspiller for samtlige danske klubber. Desværre også for nogle udenlandske, siger sportschefen med et grin.

Har I snakket med ham og hans lejr oven på FIFA-udmeldingen?

- Selvfølgelig har vi det. Dreyer træner jo med her. Ellers vil jeg ikke sige, hvor det peger henad, men selvfølgelig har vi det. Igen: Det er jo så nyt, at det blev meldt ud. Vi er sindssygt glade for, at han tænker, at det her er et godt sted at fortsætte i hvert fald indtil 1. juli. Så kan vi håbe på, vi kan knække casen.

En Bundesliga-klub og tre tyrkiske klubber skulle være interesseret i Anders Dreyer. En af dem er angiveligt Fenerbahce.

Ja til Dreyer, nej til Meyer
En lejesvend fra foråret, som til gengæld ikke fortsætter i FC Midtjylland, er Max Meyer. Graversen og co. havde ellers en købsoption på tyskeren, men den kommer de ikke til at udnytte.

- Havde det været en god mulighed for os begge to, så havde vi jo taget den option og fundet en løsning, og så havde Meyer været her. Men det har vi ikke gjort. Så han starter helt sikkert op i Fenerbahce, siger sportschefen.

Det lyder ikke til, at det kommer til at ændre sig?

- Nej, det gør det ikke.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.