• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Han er et varmt emne som ny Randers FC-træner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Randers FC skal have ny cheftræner, når Thomas Thomasberg præsenteres i FC Midtjylland senere. Og der er en kandidat i klubben, der er et meget varmt bud allerede.

Af Kenneth Jensen

Next man up.

Udtrykket er populært i amerikanske sportsgrene, hvor lønloft ofte gør, at ikke alle kan betales, hvis man er god.

Lidt samme udtryk kan det ende med, at Randers FC gør brug af.

For FC Midtjylland henter Thomas Thomasberg ind som ny cheftræner, og han præsenteres senere torsdag. Han erstatter Albert Capellas, der blev fyret efter nederlaget for en uge siden til Lyngby Boldklub.

Nu er det så kronjyderne, der er på jagt efter en ny cheftræner, men den jagt behøver ikke bringe klubben væk fra egen kommune.

For ifølge Tipsbladets oplysninger er assistenttræner Rasmus Bertelsen et brandvarmt emne til at afløse Thomas Thomasberg som cheftræner for klubben.

Bertelsen har længe været en god mand i klubben og er anset som en dygtig træner - både teknisk og taktisk - og han har prøvet det meste hos Randers, siden han i 2009 blev ansat i klubben.

Han startede som træner på akademiet, siden har han været træner for ungdomshold, chef for akademiet samt chefscout. Siden 2017 har han været assistenttræner på førsteholdet, kun afbrudt af en periode i 2018, hvor han fik ansvaret for førsteholdet og reddede klubben fra nedrykning i en yderst svær sæson, hvor han endte med at vinde flere kampe, end han tabte.

Søren Pedersen, der er sportsdirektør i klubben, har et godt øje til Rasmus Bertelsen, og det er altså muligt, at assistenten bliver cheftræner, og at man så konsoliderer trænergruppen ved at hente en assistenttræner ind.

- Rasmus Bertelsen er for mig at se den oplagte kandidat, og det har han været længe. Berthelsen har en meget høj stjerne internt i klubben for sin faglighed og evner som træner, og han er moden til topjobbet, siger Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen om Bertelsen og forklarer:

- Randers FC vil helt sikkert holde fast i identiteten som et arbejderhold, der vil matche alle på indsats og fysik. Og så vil man da helt sikkert også gerne blive endnu bedre i det boldbesiddende spil, der måske er dalet lidt i niveau, efter man har skiftet meget ud i spillertruppen efter pokaltriumfen og turen i Europa. Det bliver ikke let, og det kommer også til at kræve, at Randers fortsat præsterer over niveau på transfermarkedet, som man har gjort på banen, men med Rasmus Bertelsen kan det lykkes, selvom det er en stor opgave.

Thomas Thomasberg overtog i øvrigt tøjlerne fra Rasmus Bertelsen i sommeren 2018. Thomasberg har tidligere været træner for Hobro IK, FC Fredericia, FC Hjørring og FC Midtjylland.

Tipsbladet har forsøgt at få Randers i tale, men sportsdirektør er ikke vendt retur.