• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Han er ny FCM-anfører: Skal fordele nogle hatte

Foto: Getty Images

Det bliver en gut, der var tæt på Erik Sviatchenko, som overtager hans anførerbind i FC Midtjylland.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland har senest solgt Erik Sviatchenko til den amerikanske klub Houston. Det betyder ikke bare, at der er røget en midterforsvarer ud, men at de også har sendt deres anfører videre.

Derfor er der blevet fundet en ny, og her er valget faldet på Henrik Dalsgaard. I et interview med TV3 Sport fortæller han om, hvordan det er for ham.

- Det er selvfølgelig noget, jeg er stolt og beæret over. Det er første gang, at jeg er anfører. Jeg har haft bindet og været viceanfører i mange år, så det ændrer ikke så meget for mig, siger han og fortsætter:

- Jeg synes stadig, at jeg har været en leder både på- og udenfor banen. Men det er klart, at vi skal lige have sat nogle andre ting sammen. Erik har været en stor personlighed i vores trup, og der er nogle hatte, der skal fordeles lidt rundt. Vi har en god anførergruppe, så det skal vi nok få løst meget fint, lyder det fra Dalsgaard.

Det er desuden også noget, som den nye cheftræner Thomas Thomasberg har haft som en af sine første opgaver.

Med sin baggrund som tidligere vice-anfører, så kommer det ikke ligefrem som den store overraskelse, at valget er faldet på Dalsgaard, hvor den første kamp bliver mod OB fredag aften.

Det kan også være med en ny formation. Læs mere om det her.