Foto: Alamy
Superliga

FCK-spiller finder sig meget nemt en ny klub

Tipsbladet er klar med karakterer fra Parken. Her er det FC Københavns spillere, der bliver bedømt.

PARKEN (Tipsbladet): Da røgen første havde fjernet sig fra Parkens græstæppe skulle der et perlemål fra Peter Ankersen til, før der for alvor kom fut under kedlerne.

Anden halvleg blev en langt mere underholdene affære, der havde den intensitet og nerve, som et derby skal have. Den bød også på et vildt Brøndby-comeback.

Brøndby-spillerens karakterer kan du læse HER, mens Tipsbladet herunder fokuserer på karaktererne til FC Københavns-spillere. 

Kamil Grabara - 3
Polakke var afgørende i første halvleg med en parade tæt under mål, mens han ikke kunne gøre meget ved Brøndbys to scoringer. Der må han i stedet pege fingre af sit forsvar.

Elias Jelert - 1
Gør det selv-manden har polyfilla til at lappe huller, mens Jacob Neestrup har Elias Jelert. Han startede til højre, inden han blev rykket over til venstre, da Birger Meling udgik med en skade. Det var dog ikke landsholdsspillerens bedste kamp, da han havde flere svipsere undervejs. Det kostede også til allersidst, da han slet ikke fulgte med Sean Klaiber.

Scott McKenna - 1
Han bliver aldrig nogen ballerina med bolden, men det er heller ikke derfor, han er i FC København. Han skal være stor og stærk, og nogen gange er han måske en kende for tung. Det så i hvert fald ikke overbevisende ud, da Mathias Kvistgaarden løb om hjørner med ham ved Brøndbys scoring.

Kevin Diks - 2
Hollænderen er efterhånden et af de mest sikre kort i startelleveren hos Jacob Neestrup, og det beviste han endnu engang, da han stod det rigtige sted og fik afværet et forsøg fra Nicolai Vallys. Vigtig, vigtigt aktion af Kevin Diks, der dog i anden halvleg så anderledes klodset ud ved Mathias Kvistgaardens scoring, som han ikke rigtigt var i nærheden af.

Birger Meling (ud 31.) - UB
Udgik med en skade tidligt i kampen og er derfor uden for bedømmelse.

Lukas Lerager - 3
Han tjener ikke sine lønkroner på antal jongleringer eller step overs, men på en fodboldbane kræves det også, at man råder over spillere med et stort løbepensum og arbejdsraseri. Det står Lukas Lerager for og gjorde det igen mod Brøndby IF. Kom ikke helt lige så meget med i feltet, som han har gjort tidligere, men det skyldes muligvis også, at han havde flere defensive opgaver.

Rasmus Falk - 3
Midtbanemaestroen trækker ikke længere de største overskrifter, men han er bare bundsolid i maskinrummet for FC København. Han er god til at flytte bolden og er altid i position til at spille FCK ud af pres.

Mohamed Elyounoussi - 3
Han er blevet rykket et led længere tilbage, og det klæder FC Københavns spil. Han kan komme på bolden tidligere og er rigtig god i kombinationerne med Achouri, Mattsson og Claesson. Nordmanden manglede dog de sidste procenter i de afgørende momenter og ved den sidste aflevering.

Magnus Mattsson - 3
Han er bare der, hvor tingene sker. Det er tydeligt, at tegningerne og skabelonerne er der med Mattsson som enten oplægger eller målscorer, men de sidste marginaler var bare ikke med ham eller FCK.

Viktor Claesson (ud 70.) - 3
Han startede på bekostning af Orri Oskarsson og en småskadet Andreas Cornelius, men han skulle bruge første halvleg på at spille sig varm. Viste sig flere gange god i oplæggerens rolle, som da Elias Achouri ramte stolpen efter en fiks hælaflevering fra svenskeren.

Elias Achouri (ud 83.) - 3
Tuneseren sørgede for at holde Jordi Vanlerberghe og Sean Klaiber på tæerne i hele kampen. Det var ikke alt, der lykkedes for Elias Achouri, men det forhindrede ham ikke i at trykke på og være udfordrende kampen igennem.

Indskiftere:
Peter Ankersen (ind 31.) - 5
De seneste dage har været specielle for Peter Ankersen, der har meddelt, at denne sæson bliver hans sidste i FC København. Han har nået sin udløbsdato ifølge Peter "PC" Christiansen, men det var dog ikke til se at se mandag eftermiddag. Sikke et indhop af veteranen, der bragede bolden ind til føringsmålet. Derudover blæste han utrætteligt op og ned af linjen og havde flere gode afleveringer og indlæg. Når ikke han kan bruges i FCK, så må det til gengæld være meget nemt for ham at finde en ny klub. Sikke en præstation af backen.

Andreas Cornelius (ind 70.) - UB
For kort tid på banen og derfor uden for bedømmelse.

Roony Bardghji (ind 83.) - UB
For kort tid på banen og derfor uden for bedømmelse.

Træneren:
Jacob Neestrup - 2
Det var lidt af en genistreg at smide Peter Ankersen på banen, da Birger Meling udgik. Han bragede afsted på højreflanke og kvitterede med en flot scoring. Langt hen ad vejen kan FCK-chefen også være tilfreds med den mængde chancer, man tillod Brøndby. Men hans defensiv så alligevel alt andet end sikker ud ved Brøndbys scoringer, og det skal afstemmes, hvis FCK skal gøre sig forhåbninger om at spille sig tilbage i mesterskabskampen.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.