Video : Tipsbladet
Superliga

Han kan vinde guld for Brøndby

Tipsbladet er klar med karakterer fra Parken. Her er det Brøndbys spillere, som bliver bedømt.

PARKEN (Tipsbladet): Brøndby kan så sandelig drømme om guld!

Vestegnsklubben er helt oppe i det euforiske hjørne, efter man mandag vandt 2-1 i Parken på et mål i de døende minutter af Sean Klaiber. Inden da havde Mathias Kvistgaarden udlignet Peter Ankersens føringsmål.

FC Købenavns karakterer kan du læse HER, men Tipsbladet zoomer i denne artikel ind på Brøndby-spillerne.

Patrick Pentz - 3
Han har talt om, at han elsker at spille de her kampe, og han lignede da også en af de spillere fra Brøndby, som havde det bedst i den intense kulisse. Var chanceløs på Peter Ankersens kanonhug og tog sig af det, som blev sendt mod ham, uden at han skulle anstrenge sig for meget. Glimrende redning på Bardghjis kraftfulde skud til sidst.

Sean Klaiber (ud 90+3.) - 5
Var en af Brøndbys mest iøjnefaldende spillere, og han ender med at blive den helt store helt med sin fremragende scoring til 2-1 dybt inde i Sandi Putros' tillægstid. Det var ikke kønt i alle 90 minutter, men Klaiber er bare hamrende stabil, og han finder sig ikke i noget som helst. Ny kæmpe kamp af ham.

Jordi Vanlerberghe - 3
Første alvorlige test som Brøndby-spiller, og det slap han udmærket fra. Var lidt på glatis nogle gange, men det vil mange være imod Achouri. Han kan tydeligvis en del med bolden, og han er den af Brøndbys stoppere, som spiller de længste bolde. I dag var sigtekornet bare ikke indstillet ordentligt. Han spillede sig dog klart op i anden halvleg og tog også godt fra i duellerne..

Rasmus Lauritsen - 3
Tog egentlig udmærket fra i dag, men det var relativt sjældent, at han for alvor blev udfordret. Når det så var, stod Lauritsen ofte fint placeret, og han havde også nogle udmærkede blokeringer. Han er bare ikke særlig god med bolden, men det overlever de nok.

Jacob Rasmussen - 4
Han fik ikke sin landsholdsdebut , men i dag smiler Jacob Rasmussen over hele femøren. Han var godt nok ikke lige så dominerende, som han plejer, men han spiller med stor rutine, og så var det hans fremragende aflevering, som fandt Klaiber ved sejrsmålet. Sikke et indkøb, CV!

Marko Divkovic - 1
Han var måske den spiller, der fik mest plads på banen i dag, men Marko Divkovic udnyttede det slet ikke. Faktisk var der ikke meget, som fungerede for kroaten, hvis venstrepote slet ikke ramte noget som helst. Flere gange overplacerede han sine indlæg, så de ikke ramte en medspiller, og han skulle måske også have clearet bolden bedre ved FC Københavns 1-0-mål. Lige nu er der langt op til efterårets tårnhøje niveau, og lige nu er han vel Jesper Sørensens største problem, for der er ikke rigtig nogle alternativer. 

Daniel Wass - 2
Han sagde i sidste uge, at han stadig var god nok til at spille på det danske landshold, men det var ikke, hvad han viste i dag. Faktisk var han ganske usynlig. Daniel Wass lavede nærmest ikke andet end simple afleveringer tilbage eller til siden til stopperne, hvilket er så langt fra det, han normalt er god til. Hvor var kreativiteten henne? Da han så endelig prøvede at finde Klaiber med en splittende aflevering, var Brøndby også tæt på at komme igennem.

Mathias Greve (ud 59.) - 2 
Han har egentlig haft en fin sæson, Mathias Greve, men i dag var han det tynde øl på Brøndby-holdet. Fyldte ikke særlig meget på den centrale midtbane, og offensivt fik han heller ikke sat sit præg på Brøndby-spillet, som primært foregik mellem forsvarsspillerne. Blev ofret, da der skulle mere energi ind på holdet.

Yuito Suzuki (ud 72.) - 4
Blev sammenlignet med Andres Iniesta af Per Frimann i optakten på Viaplay, og selv om det lyder voldsomt, er der måske ikke helt dumt. For Suzuki har altså et eller andet lækkert i sit spil, når det kører for ham. Gled fuldstændig af på Lukas Lerager, der prøvede at fælde ham, med sin første aktion, og det var hans fremragende stikning til Kvistgaarden ved 1-1-målet, som splittede FCK-forsvaret ad. Han var samtidig tæt på en lækker scoring i første halvleg. Potentialet er tårnhøjt, men han skal vise det mere, end han gør.

Nicolai Vallys - 2
Superligaens bedste spiller? Ikke i dag i hvert fald. Vallys var komplet usynlig det meste af kampen, og det bar Brøndbys offensiv også præg af. Med mere skarphed havde han scoret for Brøndby i den 17 minutter-lange tillægstid i første halvleg. Han kæmpede dog bolden hen til Suzuki i optrækket til 1-1-målet, og det tæller op.

Ohi Omoijuanfo (ud 59.) - 2
Han har været brandvarm i foråret, men i dag blev han fuldstændig nulstillet. Det skal så siges, at Omoijuanfo ikke fik noget som helst at arbejde med, men derfor kan man godt have større forventninger. Det klædte Brøndbys spil at få mere fart helt fremme frem for muskler.

INDSKIFTERE:

Mathias Kvistgaarden (ind 59.) - 5
Det var interessant at han blev smækket direkte op på toppen frem for i en rolle bag angriberen, men det var godt set af Jesper Sørensen, som fik meget mere fart ind i Brøndby-angrebet. Fremragende scoring ved udligningsmålet, hvor han fik Diks og McKenna til at ligne bambi på glatis. Det har været ærgerligt for Brøndby, at han har døjet så meget med skader i foråret, for ham her kan vinde guld for klubben. 

Josip Radosevic (ind 59.) - 3
Der manglede muskler og intensitet på Brøndby-midtbanen, og så giver det jo god mening at smække Radosevic på banen. Det slap han udmærket fra, selv om der var skønhedsfejl på bolden. 

Filip Bundgaard (ind 72.) - 3 
Første derby i Bbrøndby-trøjen, og Filip Bundgaard leverede faktisk et fint indhop. Viste at han teknisk sagtens kan være med på det niveau, og Jesper Sørensen vil helt sikkert have sat et par plusser.

Kevin Tshiembe (ind 90+3.) - UB
Indskitet til sidst.

TRÆNER:

Jesper Sørensen - 5
Det så længe sløjt ud for Brøndby, men indskiftningen af Mathias Kvistgaarden ændrede fuldstændig Brøndby-udtrykket. Den kan Jesper Sørensen glæde sig over, for det var bare helt rigtigt set at få noget fart ind på toppen. Sikke en sejr for Brøndby og for Jesper Sørensen!

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.