Video : Tipsbladet
Superliga

Han fortjener det skifte til FCK eller Brøndby!

Tipsbladet stiller skarpt på overlevelseskampen mellem Vejle Boldklub og Lyngby Boldklub.

VEJLE (Tipsbladet)

Vejle Boldklub-Lyngby Boldklub 1-0 (0-0)
1-0 German Onugkha (69')

Kampens bedste:

Vejle
Oliver Provstgaard havde en sikker fod, når han skulle have det sammen med forsvarskollegerne.

Lyngby stillede op med flere gode og formstærke forwards, og de blev holdt fra fadet i størstedelen af en i øvrigt ganske rolig kamp, hvor man godt kunne se, begge hold kunne bruge uafgjort og derfor ikke havde nogen grund til at blotte sig unødigt.

Viste også gode offensiver detaljer med driblinger og fornuftigt spil med bolden, ligesom han gjorde i seneste hjemmekamp, hvor han leverede den vigtige fremlægning ved VB's omgående udligning af OB's tidlige føring.

Vejle holdt nullet, og det viste sig at være voldsomt vigtigt. Og mon ikke også, der var pluskarakterer til Provstgaard på scoutsenes sedler...

Lyngby
Nærværende skribent kan huske, da Jonathan Amon brød igennem helt kortvarigt for FC Nordsjælland. Der lignede han simpelthen en spiller, der inden for et par år skulle spille Champions League i det store udland.

Sådan gik det desværre ikke for den populære og venlige men helt uhyggeligt skadesplagede amerikaner.

Så er det rart at se Amon tilbage i Superligaen med efterhånden mange kampe for Lyngby og onsdag, i en ellers meget rolig kamp, viste Amon i glimt klassen med gode løb med bolden, god boldbehandling og så også det, der burde have været en fremragende assist til en Lyngby-føring lige efter pausen.

Kampens værste:
De defensive dødbolde og Vejles indlæg gav Lyngby problemer fra start, ja det var nærmest det eneste, der var bøvlet for Lyngby ved dagens modstander indtil scoringen.

Og den scoring, ja den kom så selvfølgelig efter et hjørnespark, hvor German Onugkha nåede foran to Lyngby-spillere. Når modstanderen har X hjørnespark, scorer de jo typisk på et tidspunkt, men det blev i hvert fald dyrt i dag, hvor klichéen om en dødbold til forskel i høj grad var sand efter 90 minutter, hvor Lyngby lige så godt kunne have spillet uafgjort eller vundet.

Kampens detalje:

Jonathan Amon var arkitekten bag et af kampens bedste angreb otte minutter inde i anden halvleg, hvor han med et lækkert rul under foden spillede en holdkammerat helt fri til skud tæt under mål.

Men så viste Nathan Trott for hvem ved hvilken gang, hvorfor de gerne vil have ham oppe i toppen af Superligaen til medaljejagt og Europa-kampe i næste sæson.

Englænderen vippede det hårde skud fra tæt hold op over overliggeren, og man bilder sig ind, at mange af Trotts kolleger havde haft svært ved at nå den bold, som den høje, senede og særdeles reaktionsstærke målvogter, der er vokset op på Bermuda og har spillet for Englands U/19-landshold, der fik hevet ned.

Det er den slags, der i sidste ende kan være med til at redde både Superliga-livet og VB's fremtid, og det var ikke Trotts eneste gode redning i dag.

Man kan dårligt sige, manden ikke har fortjent et skifte til Brøndby, FC København, AGF eller hvem der nu lokker i det store udland.