• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Han skal finde FC Midtjyllands Ballon d'Or-vinder

Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland satser stort på at udvikle dygtige talenter i fremtiden, og nu har man fundet manden, der skal være i spidsen for projektet.

Af Kenneth Jensen

Det er fire år siden, at FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein fortalte til Tipsbladet, at man drømmer om at udvikle en Ballon d'Or-spiller i forbindelse med projektet Guldminen. En ambition og drøm, som handler om at turde sigte højt i det, man foretager sig.

Guldminen er en idrætsfriskole i Ikast, hvor man forsøger at udvikle de bedste fodbold- og håndboldsspillere i verden samtidig med, at de går i skole. Skolen er ledet af Svend Erik Schmidt, og nu har FC Midtjylland så meldt ud, at man også har fundet den person, der skal have titlen "Head Of Operations" på Guldminen - altså være ham, der tegner de store og strategiske linjer bag.

"Head of Operations" på Guldminen bliver Mads Agner Veng, der kommer fra en position som sportschef hos FA 2000.

Han skal dermed være ansvarlig for klubbens strategi i forbindelse med millionsatsningen, der gerne skal udvikle en dansk Ballon d'Or-vinder, som Steinlein sagde det i 2019. Det er drømmen og ambitionen i klubben fra Ikast og Herning.

- Vi glæder os over, at Mads kommer med ombord og bliver en del af det vigtige arbejde, vi laver på Guldminen. Med Mads får vi en dygtig og kompetent person ind, som skal være med til at styrke et vigtigt indsatsområde for os som klub, siger assisterende sportschef Kristian Bach Bak.

- FC Midtjylland er en klub, jeg altid har kigget positivt på. Efter de samtaler, vi har haft, har jeg samtidig fundet ud af, at klubben har en værdimæssig profil, der passer godt til mig. Den familiære følelse, som er i klubben, har virkelig tiltrukket mig, siger Mads Agner Veng og fortsætter:

- Jeg ser det som både en spændende og interessant udfordring at skulle være med til at udvikle Guldminen og integrere det til at blive en fortsat større del af FC Midtjylland.

Den nye chef i FCM starter 1. august i sit nye job.