• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang & Kenneth Jensen

- Han skal løfte pokaler, inden han skal videre

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, ønsker ikke at sælge stortalent lige nu.

Af Jacob Quvang & Kenneth Jensen

Han er bare 16 år, men det står klart for de fleste, at det er en storspiller i svøb, de i denne sæson har vist frem på den københavnske Vestegn.

Offensivspiller Oscar Schwartau har leveret fine præstationer i denne sæosn, hvor det er blevet til tre scoringer i 12 Superliga-kampe for Brøndby IF.

Schwartau har spillet 14 førsteholdskampe i løbet af efteråret og altså vist, at han er god nok til at spille med på højeste niveau allerede nu.

Det er derfor heller ingen overraskelse, hvis der er interesse for ungdomslandsholdsspilleren. 

Men Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, vil helst ikke tage telefonen, hvis det handler om Oscar Schwartau. Ikke endnu i hvert fald.

- Det må meget gerne vente, synes jeg. Nummer et for Brøndby er, at vi præsterer og er med til at skabe oplevelser for alle i og omkring klubben. Nummer to er at skabe en forretning, og vi ser gerne, at Schwartau for alvor kommer ind og får spillet en masse kampe og løftet nogle pokaler, inden han en dag skal videre. For det berettiger hans talent til, siger Carsten V. Jensen.

Oscar Schwartau har en aftale, der løber frem til sommeren 2025, så BIF er ikke pressede af noget lige nu. Men når en 16-årig viser godt niveau i Superligaen og i flere kampe har vist sig afgørende, er det noget, der bliver bemærket i det store udland.

Og BIF har nu også midler til at stå imod eventuelle bud. Der kan dog komme et tidspunkt, hvor et bud bliver så stort, at klubben må sælge.