Video : Tipsbladet
Superliga

Han spiller i Premier League om et par år

Tipsbladet sætter fokus på opgøret mellem AGF og FC Midtjylland.

ÅRHUS (Tipsbladet)

AGF-FC Midtjylland 0-1 (0-1)
0-1 Dario Osorio (21.)

Kampens bedste:
AGF
Mikael Anderson havde et flot sololøb efter 10 minutter og skimmede overliggeren med sit fine spark uden for feltet. Anderson arbejdede som vanligt hårdt og forsøgte at gøre sig spilbar og farlig på en dag, hvor AGF ikke var nær så farlige som i de seneste par ugers offensive mini-opblomstring.

FC Midtjylland
Darío Osorio scorede usvigelig sikkert på sit straffespark efter 20 minutters tid, men det er såmænd ikke så meget derfor, Tipsbladet peger på ham – det er det mindste, man kan forvente af den spiller med det bedste spark i FCM-truppen.

Nej, Osorio viste gang på gang, hvorfor man heroppe på pressepladserne og blandt mange FCM-fans gerne ser, at Osorio får en så stor rolle som muligt. For den purunge chilener viser overskud med bolden, afleverer præcist og hårdt, og ligner bare en topspiller in spe.

Der er stadig skønhedsfejl, og han vinder ikke prisen som årets defensive spiller i Superligaen, men vi vil ikke være overraskede, hvis han spiller i Premier League eller La Liga om et par år.

Kampens værste:
AGF's manglende offensive ambitioner og afdæmpede presspil før pausen var påfaldende.

Det var helt sikkert ikke Uwe Röslers oplæg, men AGF's lave formation mod etableret FC Midtjylland-spil fungerede ikke.

FCM har dårligt nok haft bedre tid med bolden i denne sæson og takkede ved at spille fornuftigt og chanceskabende i de lange angreb, der ellers ikke har været FCM's styrke i 2024, og midtjyderne burde have lukket kampen før pausen.

Det blev mærkbart bedre efter pausen uden at blive rigtig godt, og man er sandsynligvis nødt til at komme mere på torsdag mod et sprudlende FC Nordsjælland, der har revancheret første pokal-nederlag til 'GF ved at slå FCM og FCK.

PS: Var det virkelig nødvendigt at smide Tobias Anker ud i slutfasen for en hånd på midt på AGF's banehalvdel? Den så hård ud.

Kampens detalje:
Er det fordi, han alligevel har det med at brænde fra 11-meterpletten, at Cho Gue-sung ikke fik et ekstra straffespark?

Det første straffespark, FC Midtjylland fik ved Cho, var ikke ligefrem stort, men det virkede underligt, at den sydkoreanske power-angriber ikke fik et straffe til i slutningen af første halvleg, hvor han helt forsvarsløs nærmest fik en rugby-tackling i ryggen.

Det var ikke den eneste situation, hvor VM-angriberen fik fur i feltet og tilsyneladende var udsat for en større forseelse end ved straffesparket, og de store og fysisk stærke angriberes fagforening vil helt sikkert råbe op om, hvor groft og urimeligt, det er, uanset at det første var tyndt.