Video : Tipsbladet
Superliga

Helt vild med FCK-flop: 'Et kæmpe potentiale'

Ujpest FC's cheftræner ser et kæmpe potentiale i Mamoudou Karamoko, og derfor har han hentet franskmanden for anden sæson i træk i FC København.

FC København ville af med Mamoudou Karamoko, og der gik - heldigvis for "løverne" - ikke Khouma Babacar i den.

Det er således allerede lykkedes FCK at finde en aftager til den franske angriber, der tilbringer den kommende sæson på leje i ungarske Ujpest FC - lejeaftalen indeholder ifølge Tipsbladets oplysninger en købsoption.

I sidste sæson slog Karamoko ligeledes sine folder i ungarsk fodbold for Fehervar, hvor han havde svenskeren Bartosz Grzelak som cheftræner, og han er i sommerpausen rykket til Ujpest, hvor han altså genforenes med franskmanden.

Det er ikke mindst på Grzelaks opfordring, at Ujpest har hentet Mamoudou Karamoko i FC København.

- "Kara" har nogle meget unikke tekniske kvaliteter, og så er han lynhurtig og god en mod en. Vi kommer både til at benytte ham som central angriber og på kanten i vores 3-4-3-formation. Karamoko er en spiller med et kæmpe potentiale, som jeg slet ikke mener, han har fået forløst endnu. Først og fremmest handler det om at få ham i god form, siger Bartosz Grzelak til Tipsbladet.

Foto: Ujpest FC

Kom uden selvtillid
Mamoudou Karamoko kan med rette få prædikatet "flop" klistret på sig på baggrund af opholdet i FC København. Franskmanden har aldrig været i nærheden af at blive fast mand hos "løverne", hvor det blot er blevet til 10 optrædener.

Det manglende gennembrud i FC København har svenske Bartosz Grzelak naturligvis noteret sig.

- Fodboldspillere er også kun mennesker, og det er ikke alle miljøer, der passer til hver enkelt spiller. Da han kom til min klub (Fehervar, red.) i sidste sæson, havde han ikke ret meget selvtillid, men som sæsonen skred frem, fandt han sin vej, og han fik større tro på sig selv. 

- Han begyndte at nyde at spille fodbold igen, og det er nok det allervigtigste for en fodboldspiller, lyder det fra Ujpest-træneren.

Under Bartosz Grzelaks vinger i Fehervar scorede Mamoudou Karamoko fem mål i 24 kampe i sidste sæson. Nu skal han forsøge at veksle dem til lidt flere i Ujpests lilla trøje.

Mamoudou Karamoko har kontrakt med FC København frem til sommeren 2026.