Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Her blev Niels Frederiksens Brøndby-stop besluttet

Carsten V. Jensen og Niels Frederiksen fortæller, hvornår beslutningen om den nu tidligere Brøndby-træners stop blev taget.

Niels Frederiksen er fortid i Brøndby IF. Det står klart, efter at nyheden om hans stop mandag morgen blev breaket hos storklubben. 

Dermed kan Niels Frederiksen sætte punktum efter tre et halvt år i Brøndby. Hans sidste tid har dog været præget af sløje resultater, og man overvintrer på tiendepladsen i Superligaen, efter efteråret blev lukket ned søndag aften med et nederlag på hjemmebane til Viborg. 

Det var efter søndagens nederlag, at beslutningen om Niels Frederiksens stop blev taget. Det forklarer hovedpersonen sammen med sportschef Carsten V. Jensen mandag formiddag på Brøndby Stadion foran den fremmødte presse. 

Her fortæller Carsten V. Jensen, at beslutningen blev taget "et sted mellem i går aftes og klokken 8.45 i morges". 

Niels Frederiksen sætter flere ord på selve forløbet: 

- Vi nåede frem til den fælles beslutning, at det var et rigtigt tidspunkt, og at timingen var den rigtige. Jeg er sådan set ret afklaret med det. Jeg er sådan set langt hen ad vejen enig i, at det kan være fint at lave skiftet nu. Så jeg tror egentlig, at jeg tog det stille og roligt.

- Vi satte os ned i går på et tidspunkt efter kampen og så hinanden i øjnene og snakkede videre. Det var i forbindelse med det møde, at vi besluttede os for i enighed, at nu var det det rigtige tidspunkt, og det var også min fornemmelse. Ikke bare på grund af kampen i går, men generelt. Der er et break nu og gode muligheder for, at den nye mand, der skal stå i spidsen for de nye store præstationer i Brøndby kan komme ind.

- Jeg tror, at CV i går spurgte mig, da vi sad: Hvordan ser du egentlig selv på det? Der tror jeg, at jeg svarede helt ærligt, at jeg tror, det er ved at være på tide, lyder det fra Niels Frederiksen. 

Det var til at se, at Carsten V. Jensen var påvirket af situationen. Han lagde også vægt på, at det var vigtigt for ham, at han og Niels kunne sætte punktum sammen foran medierne. 

- Det har været en rejse, som Niels var inde på med ups and downs. Det, at vi kan stå sådan her efter at have kæmpet sammen, og nogle gange har vi heller ikke altid været enige, betyder for mig rigtig meget.

- Så 8.45 i morges, hvor vi stod foran staben som det første, der stod vi også sammen, og 9.15 stod vi sammen foran spillerne. Det viser noget om, hvilket menneske Niels er, fortæller sportschefen.

Trænerstoppet kommer få uger efter det blev annonceret, at Global Football Holdings (GFH) køber aktiemajoriteten i klubben fra Jan Bech Andersen.

Carsten V. Jensen fortæller dog, at GFH ikke var inde over afgangen af Niels Frederiksen. 

- Det er jo sådan, at der er en siddende bestyrelse og en siddende direktion, som i øvrigt er mit ansvar. Og nye ejere. Når der er et endeligt ejerskifte, så er der valgt en ny bestyrelse, og hvem ved måske også andre ændringer, men som det er lige nu, så ligger det i den nuværende direktion, oplyser han. 

Niels Frederiksen nåede at være i Brøndby i tre et halvt år, og det absolutte højdepunkt var naturligvis mesterskabet tilbage i 2021. Brøndbys arbejde mod at finde en ny træner går nu i gang.