• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Her er de fem seneste BIF-stjerner, der kom retur

Foto: Getty Images

Brøndby IF-legenderne har haft det svært, når de kommer retur til Vestegnen.

Af Tipsbladet.dk

Daniel Wass er efter mere end 10 år i udlandet tilbage i Danmark og Brøndby IF.

Tipsbladet kan fortælle, at Wass koster omkring 13 millioner kroner at købe. Læs mere om historien her.

Dermed vender Wass retur til den klub, hvor karrieren blev indledt, men hvordan plejer de tidligere BIF-spillere egentlig at klare sig, når de kommer retur til klubben efter at være rykket til udlandet?

Tipsbladet har set nærmere på de sidste fem større stjerner, der er tilbage til Brøndby IF.

Johan Larsson

Nu 32-årige Johan Larsson spiller samme position som Daniel Wass, nemlig højre back. Han var i høj kurs hos de blå-gule og var i en periode også anfører, da han ved årsskiftet 2018/2019 forlod klubben på en fri transfer til fordel for Guingamp. Her endte han med at være et kæmpe flop og kom derfor retur til BIF et halvt år senere. Ni kampe blev det til, hvoraf syv var fra start, men Larsson fandt aldrig sit høje niveau igen i Brøndby IF, og i stedet skiftede han til IF Elfsborg i starten af 2020. Han spiller fortsat i IF Elfsborg og er anfører.

Thomas Kahlenberg

Kom tilbage som en del af trekløveren med Agger og Elmander på en god aftale, og i perioder gik det godt med Thomas Kahlenberg, der bestemt havde et fint niveau. Midtbanespilleren var i 2005 blevet solgt til Auxerre og kom siden videre til Wolfsburg, og hans cv tæller også mange landskampe. Men returen til Brøndby var plaget af skader for Kahlenberg, der spillede 23, 21 13 og 2 Superliga-kampe for BIF i fire sæsoner. Endte med at stoppe karrieren på grund af en alvorlig skade.

Daniel Agger

Det var en forsvarsspiller i særklasse, der kom retur til Brøndby IF i 2014 på en fin kontrakt. Han var i midten af 00'erne blevet solgt til Liverpool FC efter en sensationel indledning på karrieren. I England havde Daniel Agger stor succes, men Aggers store problem var skader. Sådan fortsatte det også, da han kom retur til Brøndby IF, selv om han faktisk spillede en del. Han døjede med skavanker og blev udskiftet i et københavnsk derby, fordi han var groggy. Indrømmede senere over for Jyllands-Posten, at han havde brugt gigtmedicin. Agger spillede henholdsvis 19 og 24 ligakampe for BIF i to sæsoner, inden han indstillede karrieren.

Johan Elmander

Svenskeren kom også tilbage i 2014 på en stor kontrakt, efter han i midten af nullerne var lidt af en legende på den københavnske Vestegn, inden han blev solgt til franske Toulouse. Hvor både Kahlenberg og Agger havde niveauet til at løfte BIF, var Elmanders niveau ikke længere til at spille i en dansk topklub. Det må vi være ærlige og sige. Han spillede 48 ligakampe over to sæsoner - han scorede bare seks gange. I 24 af 28 kampe i sin sidste sæson I BIF blev han indskiftet, og ejer Jan Bech Andersen luftede på Brøndbys fanforum sin utilfredshed med købet af den svenske angriber.

Peter Madsen

Var fremragende for BIF i sin første periode, inden han kom videre til Wolfsburg i 2003. Da han kom tilbage til BIF i 2007, var målformen helt væk. Madsen scorede søllle fem gange i 51 ligakampe, inden han røg til Lyngby Boldklub. Samtidig var der sagen omkring feriepenge, hvor han blev gjort til skurk af nogle fans, da Madsen insisterede på at få det, han havde ret til. Han endte med at få mere end to millioner kroner af BIF.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.