• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Her er de største udlandsstjerner i SL-historien

Foto: Allan Høgholm/Getty Images

Her er de otte største udenlandske stjerner, der har optrådt i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

Jack Wilshere er ny AGF-spiller.

Den tidligere Arsenal-stjerne har sat sin signatur på en kontrakt for resten af sæsonen, og den 30-årige midtbanespiller stempler ind som ét af de største navne, der nogensinde har optrådt i Superligaen.

I den forbindelse har Tipsbladet taget et kig på de store, udenlandske stjerner, som har huseret i Danmark, siden Superligaen blev oprettet i 1991.

Det er vigtigt at understrege, at listen er formet af navn og ikke af gavn. Der er altså ikke skelet til, hvordan spillerne præsterede i dansk fodbold.

Her er de otte største udenlandske stjerner i Superligaens historie:

Rafael van der Vaart
Holland
FC Midtjylland fra 2016-2018

Rafael van der Vaart er måske den største udenlandske stjerne, man har kunnet opleve i Superligaen. Hvis det altså ikke er Jack Wilshere. Hollænderen har stået i en VM-finale, og han har tørnet ud for klubber som Tottenham og Real Madrid. I 2003 blev han den første vinder af Golden Boy-awarden, som gives til verdens bedste fodboldspiller under 21 år.

Da Rafael van der Vaart kom til FC Midtjylland i 2016, var han meget, meget langt fra storformen, så sportsligt blev hans ophold en kæmpe fiasko. Stjernestøvet kan man dog aldrig børste af ham.

Khalid Boulahrouz
Holland
Brøndby IF fra 2013-2014

"Kannibalen" blev hentet til Brøndby IF i 2013 på en fri transfer, og med sig til Vestegnen tog han erfaring fra blandt andre Chelsea, Hamburger SV og Sporting CP. Han kan også bryste sig af 35 landskampe for Holland - ved VM i 2010 spillede han alle 90 minutter i semifinalen mod Uruguay, men sad på bænken i finalen.

Khalid Boulahrouz blev ikke noget stort hit i Brøndby IF, hvor han kun spillede 13 kampe. De blå-gule håbede, at de kunne få ham i topform, men det projekt lykkedes aldrig.

Eric Djemba-Djemba
Cameroun
OB fra 2008 til 2012

Eric Djemba-Djemba er et eksempel på en stjernespiller, der tog til Danmark og var lige så god, som man kunne håbe. Den tidligere Manchester United-spiller tørnede ud for OB i fire år, og han var en vigtig mand for fynboerne, der på det tidspunkt huserede helt i toppen af dansk fodbold. Eric Djemba-Djemba blev i 2021 udnævnt til OB-ambassadør. 

Johan Djourou
Schweiz
FC Nordsjælland fra 2020 til 2021

Det blev kun til 12 kampe for FC Nordsjælland, men man skal ikke undervurdere, hvor stor en stjerne det rent faktisk lykkedes FC Nordsjælland at hente til Farum. Johan Djourou har spillet 144 kampe for Arsenal, mere end 100 kampe for Hamburger SV, og han var i mange år fast mand på det schweiziske landshold. Det må man løfte på hatten for.

Olof Mellberg
Sverige
FC København fra 2013 til 2014

Hvor man godt var klar over, at mange af de navne, der ellers optræder på denne liste, var "over the hill", da de kom til Danmark, var forventningerne anderledes til Olof Mellberg i FC København, selv om han var fyldt 35. Det var ventet, at den svenske midtstopper ville give FCK et markant løft i et år eller to. Sådan gik det aldrig. 

Olof Mellberg har spillet over 200 Premier League-kampe, og han har deltaget i seks slutrunder med det svenske landshold. Derudover kan han også skrive Juventus og Villarreal på CV'et. Et kæmpe navn, der desværre skuffede i den danske hovedstad.

Max Meyer
Tyskland
FC Midtjylland fra 2022 til ?

"Jahrhunderttalent". Det prædikat fik Max Meyer klistret på sig, da han brød igennem som teenager i Schalke 04, men det hele fusede lidt ud, og han blev ikke det næste store vidunder i Tyskland. Fire A-landskampe og 150 Bundesliga-kampe vidner dog om en stor spiller, som FC Midtjylland skal forsøge at kickstarte. 

Roy Carroll
Nordirland
OB fra 2009 til 2011

OB var rigtig gode for 10-12 år siden, og det var de blandt andet, fordi de havde en dygtig målmand i Roy Carroll. Nordireren har spillet 72 kampe for Manchester United, og det er et kvalitetsstempel i sig selv. Roy Carroll har siden fortalt, at han døjede med en depression og med alkoholproblemer, mens han var i OB, men hans indsats for fynboerne var bestemt ædruelig. 

Vagner Love
Brasilien
FC Midtjylland fra 2022 til ?

25 landskampe for Brasilien, en Copa America-titel, en UEFA Cup-titel og topscorer i samme turnering. Det er bare nogle af de meritter, Vagner Love kan bryste sig af, og det kunne man ikke modstå i FC Midtjylland, der skrev kontrakt med den 37-årige angriber i januar 2022. 

Fotos: Getty Images