Superliga Tipsbladet.dk

Her er fem bud på en ny Viborg FF-træner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Viborg FF tager senest til sommer afsked med Lars Friis som cheftræner. Hvem skal afløse ham i domkirkebyen? Her er fem bud.

Af Tipsbladet.dk

Viborg FF skal have ny cheftræner - igen.

AaB har snuppet Lars Friis i domkirkebyen, og senest til sommer tiltræder han i det nordlige Jylland, hvor han skal afløse Marti Cifuentes. 45-årige Friis har i skrivende stund stået i spidsen for Viborg i præcis et år.

Nu er det store spørgsmål, hvem der skal afløse ham i Viborg? Tipsbladets redaktion kommer her med fem bud.

Per Frandsen, 51 år

Det er intet mindre end imponerende, hvad Per Frandsen har udrettet med Hvidovre IF, og den tidligere Premier League-spiller er en træner, andre klubber holder øje med. Per Frandsen må være helt vildt fristet af at blive i Hvidovre og se, hvad det kan blive til i denne sæson, men hvis en Superliga-klub banker på døren og tilbyder ham at optræde på en større scene med det samme, må det naturligvis også lokke. Måske endda endnu mere.

Morten Eskesen, 53 år

Endnu en kandidat fra den næstbedste række. Morten Eskesen har ført FC Helsingør hele vejen fra 2. division og til en aktuel førsteplads i NordicBet Ligaen. Han har en fortid som assistenttræner i Randers FC og har også ad den vej høstet noget erfaring.

Jacob Friis, 45 år

Friis for Friis i Viborg? Jacob Friis er lige nu U19-kvindelandstræner, og det er helt sikkert et fint job, men der er næppe tvivl om, at den tidligere AaB-boss ikke vil tøve et sekund, hvis han får mulighed for at stå i spidsen for en Superliga-klub igen. 

Morten Karlsen, 42 år

Viborg FF har vist, at de klubben ikke er bange for at give en uprøvet cheftræner chancen, og det var godt set med både Jacob Neestrup og Lars Friis. Lidt i samme kategori finder man Morten Karlsen, der for nyligt stoppede som assisterende træner i AGF. Karlsen var i mange år ungdomstræner i FC Nordsjælland, men han har også erfaring som chef i HB Køge. 

Jens Berthel Askou, 39 år

Jens Berthel Askou har dedikeret sig til et projekt i AC Horsens, og han bliver nok ikke sådan lige at lokke væk fra Den Gule Fare, men han kan være et emne i Viborg FF. Askou er en dygtig, ung træner.