Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Lyngbys spillerbudget i 2022/23

Her er spillerbudgetterne i Superligaen i 2022/23. Lyngby er i en pengepumpet Superliga reelt på et 1. Divisions-budget, blandt andet belært af fortidens fejltagelser.

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

Lyngby har skruet op for forbruget efter oprykningen til Superligaen, men klubbens spillerbudget matches af indtil flere 1. Divisions-klubber og overgås tilmed af SønderjyskE og Vejle.

Lyngby er dermed en finansiel miniput i Superliga-sammenhæng, der skal forsøge at få mere ud af pengene end alle andre.

Lyngby

Trend: Lyngby kører reelt på et 1. Divisions-budget. Alt afhænger af, om man bliver i Superligaen, hvilket ikke virker sandsynligt.
Spillerbudget: 17 (12 i Superligaen)
Årsresultat i 2021: 635.000 kroner
Fodboldchef: Nicas Kjeldsen (tidligere talentchef og ungdomstræner i Lyngby)
Dyreste spiller: Mathias Kristensen, købt for 800.000 kroner i Nykøbing FC i sommeren 2022.
Målsætninger: At forsøge at overleve i Superligaen og være i en tilstand, hvor man står stærkt ved en nedrykning.
Hvor er de på vej hen: Der har før været udenlandske opkøbere på sporet af Lyngby, og vil man ind i Københavnsområdet uden at betale vanvidsbeløb for FCK eller Brøndby, er Lyngby et oplagt sted at starte.
Ellers er det meget svært at se, at Lyngby bevæger sig ud af det svære felt mellem Superligaen og 1. Division.

VURDERING
Lyngby har handlet på sommerens marked med kontrakten til den tidligere islandske landsholdsangriber Alfred Finnbogason og et par nye folk hentet i 1. division, men dyrt er det altså slet, slet ikke i Lyngby.

Alle andre i Superligaen har flere penge at bruge på lønninger og transfers, og belært af fortiden vil de nuværende ejere ikke spænde buen for hårdt, heller ikke hvis det samtidig betyder en retur til 1. Division, som må siges at være en overhængende risiko for Lyngby trods godt spil i flere kampe siden oprykningen.