Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Randers' drømmehold af udenlandske spillere

SERIE: Tipsbladet finder de bedste 11 udlændinge i 16 af dansk fodbolds største klubber. I dag er vi forbi Kronjylland, der byder på gensyn med nogle gamle kendinge.

Der er både en trio af nuværende spillere og nogle glædelige gensyn fra Randers' allerførste Superliga-sæson i denne artikel.

Tipsbladet sætter denne vinter fokus på de 12 Superliga-klubber og fire af de største 1. divisionsklubber og de bedste udlændinge, de har rådet over i Superliga-æraen.

Vi har udtaget 11 udlændinge, der udgør klubbens bedste udenlandske spillere i historien, og i denne artikel er det Randers FC, vi tager under kærlig behandling.

Her er Randers FC's drømmehold af udenlandske Superliga-spillere - kriterierne for udvælgelsen finder du i bunden af denne artikel.

Begrundelsen for holdet:

Det var tæt løb i målet, hvor Patrik Carlgren gav Karl-Johan "Kalle" Johnsson kamp til stregen, men sidstnævnte havde dels et højere topniveau og endte med at blive et fint salg for klubben.

Björn Kopplin og Simon Piesinger fra det nuværende hold har været nøglespillere i Randers' genrejsning de seneste år og været med til at vinde en pokaltitel, så de fortjener deres pladser. Det samme gør Issah Ahmed, der var med til at etablere klubben i Superligaen efter oprykningen i 2006.

Hvad Tamboura angår, må vi sige det, som det er: Han er primært med, fordi konkurrencen på venstre back er tynd. Alternativet David Addy fik kun 20 Superliga-kampe, og det er trods alt for lidt til at udfordre Tambouras 70.

Tosin Kehinde er i høj grad også med på grund af sit bidrag til de seneste års genrejsning og forsommerens pokaltitel. Tidiane Sané var en målfarlig mand på midtbanen og har i øvrigt spillet flest Superliga-kamp af alle Randers-udlændinge.

Elmar Bjarnason var en stor profil gennem tre sæsoner (selv om skiftet til AGF gjorde nas), og Saba Lobjanidze var kort og godt holdets bedste spiller i sin tid i Randers.

Oppe foran skulle der hårde forhandlinger til for at finde frem til de to udvalgte. Hvad med eksempelvis Mikael Ishak, der scorede 31 mål i 71 ligakampe? Eller en af de andre seks angribere, der har scoret flere mål end Movsisyan?

På bundlinjen står bare, at sidstnævnte reddede Randers i den berømte great escape i foråret 2010, og at Djiby Fall er umulig at komme uden om, især på grund af sit bidrag i klubbens første Superliga-sæson i 2006/07.

Stephen Odey ligner naturligvis også en klassespiller, men han har været for kort tid i klubben til at komme i betragtning.

Kriterierne for drømmeholdene er som følger:

* Spilleren skal være født i udlandet.
* Vi har ikke nødvendigvis skelet til, hvem der har spillet mest eller scoret flest mål, men hvem der - ifølge os - har haft den største betydning for klubberne. Vores valg skal der naturligvis kunne argumenteres (godt) for.
* En spiller kan kun optræde på ét hold.
* Opstillingerne er valgfrie og sat med det formål at få det bedst mulige hold.

Superliga-sæsoner: 15
Bedste Superliga-placering: 3 (2012/13)
Placering lige nu: Nummer 5 i Superligaen