• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Her er Silkeborgs spillerbudget i 2022/23

Foto: Getty Images

Her er spillerbudgetterne i Superligaen i 2022/23. Silkeborg IF har åbnet for pengekassen efter den flotte bronzemedalje og turen i Conference League.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

Silkeborg IF er efter et par flotte år godt på vej til at nå et budget, der i de fleste sæsoner bør kunne sikre klubben en plads i Superligaen.

SILKEBORG IF

Spillerbudget: 27 millioner kroner (9 i Superligaen)
Årsresultat 2021: 13,9 millioner kroner
Trend: SIF betaler langt fra toplønninger, men efter halvandet årti med mådehold har SIF især i de seneste 18-24 måneder skruet op for spillerkøbene, som man nu har råd til takket være store salg og turen i Conference League.
Sportschef: Jesper Stüker
Dyreste spiller: Lukas Engel, hentet for 3,5 millioner kroner i Vejle i sommeren 2022
Målsætninger: At blive i Superligaen
Hvor er de på vej hen: Silkeborg vil forsøge at vokse, men man er i samme dilemma som flere andre klubber i Superligaen og 1. Division. Skal man have en ny ejer? Silkeborg har talt med udenlandske investorer, man talte med Lars Larsen før hans død, og det viser, at man også er klar over dilemmaet i SIF.
Det går godt nu, men over tid er det meget svært, for ikke at sige umuligt, at vaccinere sig mod nedrykning med Silkeborgs budget.

VURDERING
SIF har nu købt Lukas Engel af Vejle, og var bare en af flere spillere, Silkeborg betaler for, hvilket betyder, at budgettet stiger.

Der kom 44 millioner kroner i kassen for Rasmus Carstensen og Nicolai Vallys, og en del af de penge er investeret videre i truppen, som er dyrere i denne sæson, og også bliver det med en klækkelig europæisk bonus fra Conference League.

Silkeborg IF forventer et overskud i 2022 på 90-100 millioner kroner, så der er givetvis åbnet for yderligere spillerkøb i de kommende transfervinduer.