Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Silkeborgs vej til et europæisk gruppespil

Silkeborg IF vandt pokalturneringen og spiller dermed med i den europæiske kvalifikation. Tipsbladet ser her nærmere på klubbens vej til Europa.

Silkeborg IF er for anden gang på tre år klar til spille i Europa.

Den lille midtjyske klub var sidste gang sikker på et euroæisk gruppespil, hvor det endte med Conference League. Denne gang er der langt mere arbejde at gøre, da man skal igennem en lang og opslidende kvalifikation.

Som pokalvinder starter Silkeborg IF i Europa League-kvalifikationen, og det er nærmere bestemt i anden runde.

Hvis SIF taber i Europa League-kvalifikationen, går man over til Conference League-kvalifikationen. SIF er dermed sikret minimum fire kampe i Europa.

Her er overblikket og Silkeborg IF's vej til et europæisk gruppespil.

Europa League:
2. runde i Europa League-kvalifikationen:

De senere år har fordelingsnøglen været sådan, at Europa League-kvalifikationen først indledes i 3. runde. Men det er lavet om til dette år, da gruppespillet også er anderledes med en stor liga med 36 hold i.

Det betyder, at der både er en første og en 2. runde af kvalifikationen. 

I anden runde indtræder SIF som nævnt, og her er de onsdag den 19. juni blevet trukket op mod Molde. Det er en fin lodtrækning, for alternativerne var klubber som Trabzonspor og Ajax. 

Taber man i 2. runde, vil man få en chance i Conference League-kvalifikationens tredje runde. Går man videre her, er man i playoff-runden i Conference League, mens exit også er et farvel til Europa for denne gang.

3. runde i Europa League-kvalifikationen:

Skulle SIF ende med at gå videre fra 2. runde i Europa League-kvalifikationen, venter 3. runde. Her vil der efter alt at dømme være trukket lod til 3. runde, inden anden runde er afviklet. Det betyder også, at SIF vil overtage Moldes seedning, hvis man lykkes med at slå nordmændene ud i 2. runde, og dermed sandsynligvis vil være seedet i 3. runde. 

I 3. runde indtræder blandt andre Viktoria Plzen. 

Taber SIF her, overgår man til playoffrunden i Conference League. Vinder man i playoffrunden, er man i gruppespillet i Conference League. Taber man, er det farvel til Europa i denne sæson.

Playoffrunden i Europa League-kvalifikationen:

Når SIF frem til denne runde, er man sikker på et europæisk gruppespil. Taber man i denne runde, er man i Conference League-gruppespillet. Vinder man, er man i Europa League-gruppespillet.

I playoffrunden starter klubber som LASK og Hearts.