Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Superligaens mest værdifulde spillere

Transfermarkt har opdateret en stor del af Superliga-spillernes værdi. Og der er nye folk i spidsen på listen.

Hvem er Superligaens mest værdifulde spiller?

Det spørgsmål er ikke så nemt at svare på, men transferoverblikssitet Transfermarkt har en løbende vurdering af værdien på alle spillere i verden.

Og derfor kan Transfermarkt trods alt komme med et kvalificeret svar på, hvem der er den mest værdifulde spillere i Superligaen.

Transfermarkt har tirsdag opdateret værdierne på en stor del af de spillere, der spiller i Danmark. Og af den opdateringer fremgår det, at der er nye folk i spidsen af listen som de mest værdifulde spillere.

Førstepladsen deles af to mand. Begge står med en markedsværdi på ni millioner euro - det svarer til 67 millioner kroner. Og så er begge spillere i øvrigt udlændinge.

Den første er ham, der har fået det største hop op i værdi siden sidste opdatering, nemlig FC København-målmand Kamil Grabara. Han stod tidligere til at have en markedsværdi på 37 millioner kroner, men har altså fået et stort hop op. Polakken er i øvrigt blevet solgt til Wolfsburg og er altså i gang med sin sidste sæson i Danmark.

Den anden er lidt snyd, for der er tale om Andreas Schjelderup, som FCN har lejet i Benfica, efter man solgte ham i januar for et stort millionbeløb til den portugisiske klub.

Herefter følger Mohamed Elyounoussi fra FCK med en værdi på 52 millioner kroner samt holdkammerat Viktor Claesson på 45 millioner.

Marcus Ingvartsen fra FC Nordsjælland runder top fem af med en værdi på 41 millioner kroner.

Dario Osorio er i øvrigt første spiller, der hverken er fra FCK eller FCN på Transfermarks liste. FCM-spilleren er nummer otte med en værdi på 33,5 millioner kroner.

Brøndby-spillerne Mathias Kvistgaarden, Rasmus Lauritsen, Jacob Rasmussen og Nicolai Vallys står alle med en markedsværdi på 22,5 millioner kroner.

Tipsbladet laver løbende spillerbudgetter for Superliga-klubberne - altså, hvor mange penge de danske klub har at gøre med. Du kan eksempelvis læse om OB's budget her