Video : Tipsbladet
Superliga

Her jagter FCM flere profiler: Vi er ikke færdige

FC Midtjylland har hentet spillere for et stort, tocifret millionbeløb, og der er efter alt at dømme flere på vej.

HERNING (Tipsbladet): FC Midtjylland vandt torsdag en 120 minutter lang træningskamp mod AGF, hvor midtjyderne i anden halvdel af kampen satte trumf på takket være deres betydeligt bredere trup med flere nyindkøb.

FC Midtjylland gav spilletid til de nye folk Denil Castillo (købt af Sjakhtar Donetsk) og Ousmane Diao (købt af samarbejdsklubben Mafra), der begge så fornuftige ud i en velorganiseret første time, uden at man i øvrigt kan og skal lægge så meget i en lang træningskamp.

Colombianske Pedro Bravo så til fra sidelinjen, mens Elias Rafn Ólafsson, der begge spillede i Mafra i sidste sæson på leje, ligesom Castillo spillede den første time.

Men FC Midtjylland kan meget vel vende tilbage på transfermarkedet efter flere forstærkninger i de kommende uger.

- Vi er ikke færdige endnu, sagde FC Midtjyllands cheftræner Thomas Thomasberg efter kampen.

- Vi skal bare have en endnu stærkere trup. Og så må tiden vise, hvornår det er. Vi har fået nogen hentet ind, vi kan træne med, og det er positivt. Vi har en hel træningslejr, hvor vi kan finde ud af, hvordan vi spiller, og de især kan finde ud af det, mens vi ser, hvad de nye er gode til.

Cho Gue-sung og Franculino i FC Midtjyllands angreb skal muligvis have ekstra konkurrence i den nye sæson. Foto: Alamy

- Vi har et koncept, men vi skal også have folk til at gøre det, de er gode til, så der kan ske småjusteringer. 'Chili' [Edward Chilufya] skal spilles på én måde, Kamara, Franculino og Cho på andre måder, og vi skal have det bedste frem i dem.

- Med Emiliano [Martínez] til Copa América er det ikke sikkert, han står her til starten af sæsonen, og Darío Osorio er så røget ud med Chile og støder til os, inden turneringen går i gang, siger Thomas Thomasberg.

Det kan ske
Hverken Thomas Thomasberg eller fodbolddirektør Peter Sand vil tale specifikke positioner, men det er tydeligt, at FC Midtjylland har kig på en angriber.

Den polske landsholdsangriber Adam Buksa, ejet af RC Lens, er som beskrevet af Tipsbladet en mulighed, og han ville i så fald være et direkte, og særdeles kvalificeret, alternativ til Cho Gue-sung, der skal genoptræne efter en mindre knæoperation.

FC Midtjylland havde dog været på angriber-jagt uanset, om Cho Gue-sung så var 100 procent kampklar og i brølende målform.

Midtjyderne skal have andre muligheder i kikkerten, ikke så overraskende med tanke på det brede scouting- og dataarbejde i klubben, og det kan også være en mulighed, at klubben går efter andre angriber- eller forwardtyper end den meget hovedstødsstærke og kropsstærke model, som luft-specialisten Adam Buksa repræsenterer.

Paulinho (til højre) skal sandsynligvis videre til en klub i udlandet efter en håndfuld år i FC Midtjylland. Foto: Alamy

Venstre backen Paulinho var ikke med til torsdagens træningskamp, og veksles det soleklare løbepas, han har fået af FCM til at afsøge markedet for en god klub med fornuftige lønninger, skal FC Midtjylland købe sig en ny venstre back, mens der også kan ske noget på den modsatte back, hvor Adam Gabriel og Joel Andersson lige nu kæmper om startpladsen.

Meget tyder også på et exit for midtbanespilleren Charles, hvis ellers en brasiliansk klub eller anden klub viser sig at kunne stille garantier for en transfer på 11-12 millioner kroner, hvilket kunne betyde et køb af prøvespilleren Kristoffer Askildsen, der som lejet af Sampdoria ikke var clearet til at spille i FC Midtjyllands træningskamp torsdag.

Endelig er Martin Fraisl med stor sandsynlighed på vej til Mafra, da målmandsposten i FC Midtjylland tilfalder Jonas Lössl eller Elias Rafn Ólafsson, og Fraisl i samarbejdsklubben Mafra kan blive et erfarent omdrejningspunkt for en klub, der stillede med et af rækkens yngste førstehold i 2023/24.

FC Midtjylland spiller anden runde i Champions League-kvalifikationen i tredje og fjerde uge i juli mod Santa Coloma fra Andorra eller FC Ballkani fra Kosovo, mens Superliga-premieren venter 19. juli ude mod AGF.