Video : Tipsbladet
EM

Hjulmand tager Højlunds lille målkrise med ro

Rasmus Højlund har ikke scoret for Danmark i 2024, men landstræneren er sikker på, at det vender under EM.

Rasmus Højlund ligner landsholdets klare førsteangriber til EM, men skarpretteren fra Manchester United har ikke scoret for landsholdet i de fire testkampe i 2024.

Det lyder umiddelbart ikke som nogen optimal optakt til søndagens EM-premiere mod Slovenien, men landstræner Kasper Hjulmand tager Højlunds lille målkrise helt afslappet, for angriberen ser skarp ud til træning.

Det siger Hjulmand på et pressemøde lørdag i Stuttgart.

- Rasmus efterlader altid et aftryk på en kamp. Man ved, han har været der, hver eneste gang han spiller. Han virker farlig og skarp nu, og han er topmotiveret.

- Det allervigtigste er at have en spiller, som altid efterlader en indsats, og så kommer målene en gang imellem, og man tror, det er løgn, og alt dumper ind, mens man andre gange skal slide for det. Men han er, hvor han skal være, fastslår Kasper Hjulmand.

Pressen har ikke haft adgang til Højlund siden EM-generalprøven mod Norge for en uge siden. Dengang sagde angriberen følgende om ikke at have scoret i de fire testkampe før EM:

- Det gør ikke noget for mig, at jeg ikke har scoret op til EM. Jeg er stadig fuld af selvtillid, og jeg er helt klar. Det er først til EM, det rigtig gælder, lød det fra Højlund.

Det er under to år siden, at den 21-årige angriber debuterede på landsholdet, men han satte ikke noget nævneværdigt aftryk i sine to første kampe og blev vraget til VM-slutrunden i Qatar.

I stedet stemplede han for alvor ind på landsholdet med et hattrick mod Finland i marts 2023, og han har udviklet sig til at være en fast del af holdet og er steget i hierarkiet siden.

Online og offline har han fået en rolle som spøgefugl. På Instagram kalder han Christian Eriksen for sin far - en joke holdkammeraterne i Manchester United har startet - og i Danmarks EM-lejr i Freudenstadt mødte han op til holdfotograferingen i en norsk landsholdstrøje.

Eriksen er imponeret af, hvordan hans klub- og landsholdskammerat hurtigt er blevet en central del af landsholdet.

- Rasmus kommer med en masse humør uden for banen, men på banen er han en anden person. Der er han på og er en ærgerrig fyr, der går ind i det hele og gør sit arbejde til punkt og prikke.

- Der er ikke en finger at sætte på ham, siger Eriksen lørdag på pressemødet i Stuttgart.

Før EM står Højlund noteret for syv mål i 14 landskampe.

/ritzau/