• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Hobros plan: Forventer nyt stadion i 2015

Hobros plan: Forventer nyt stadion i 2015
Illustration

Uanset om Hobro spiller i Superligaen i næste sæson eller ej, vil klubben have et nyt stadion klar i efteråret 2015.

Af Martin Davidsen

Hobro IK har indtaget Superligaen med storm i denne sæson, hvor klubben har overgået de flestes forventninger og overvintrer på den gode side af nedrykningsstregen. Uden for banen har klubben også været i fokus på grund af de ydmyge faciliteter og rammer, der dels har gjort fortællingen om den lille klub charmerende, og dels har truet klubben med tvangsnedrykning. 

Det lille stadion i Hobro er således ikke godkendt til Superliga-fodbold, og DBU har således truet klubben med tvangsnedrykning fra Superligaen, hvis ikke klubben fremlægger konkrete planer om et mere moderne stadion, der opfylder kravene i næste sæson. Det gør Hobro nu noget ved, skriver Nordjyske Stiftstidende

Læs også: Hobro risikerer tvangsnedrykning: Et skrækkeligt scenarie

Ifølge avisen vil Hobro være klar med et nyt stadion i efteråret 2015 uanset om klubben er i Superligaen eller ej. Der planlægges et stadion med 3050 overdækkede siddepladser, hvilket lever op til DBU's krav til Superliga-stadioner. Resten af stadion skal bestå af ståpladser, og der arbejdes med to scenarier: Enten 6900 overdækkede ståpladser og 800 ståpladser under åben himmel eller omkring 7000 ståpladser uden tag. 

Alt i alt regner man med, at den nye stadionkapacitet bliver på 10.700 tilskuere. Prisen for det nye stadion kommer enten til at være på cirka 42 millioner kroner eller 35-36 millioner kroner, afhængigt af, om man bygger tag til ståpladserne. 

Læs også: Charmens logiske sejr over Brøndby

Desuden vil Hobro IK udvide sponsor- og VIP-faciliteterne samt forbedre forholdene for dommere, trænere, spillere og presse. 

- Flere og flere stadions har efterhånden kun siddepladser og koster væsentlige mere end vores. Men det her rækker rigeligt til forholdene i Himmerland. Vi er på vej til at skabe noget, vi ikke havde drømt om for halvandet år siden. Men det er også nødvendigt at løfte vore faciliteter, hvis vi skal holde fast i de cirka 4400 tilskuere, vi i gennemsnit har haft til vore hjemmekampe i efteråret, siger Hobro IK's administrationschef Henrik Hammershøj til Nordjyske Stiftstidende. 

Ifølge avisen mødes Hobro IK med Mariagerfjord Kommune i dag torsdag for at tale om de økonomiske muligheder i forhold til stadionbyggeriet. 

Superliga

Optakt: Hobro IK - SønderjyskE

Hobro IK skal følge op på den sensationelle sejr over FC København, når Glen Riddersholm og SønderjyskE kommer på bes...

Mere Superliga

Fokus