• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Horsens-boss vil drille AGF eller FC København i kampen om Europa

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Horsens-manager Bo Henriksen håber, hans hold går hele vejen i kampen om den sidste danske Europa League-billet.

Af Troels Bager Thøgersen

Fra at være et oplagt bud på en nedrykker i begyndelsen af året er AC Horsens nu ubesejret i otte Superliga-kampe i streg.

Overlevelsen i Superligaen blev sikret for et par uger siden, og efter 18 point i de seneste otte kampe kan Horsens selv afgøre, hvordan man går ind til playoffen blandt de fire bedst placerede klubber i de to nedrykningspuljer.

På grund af SønderjyskE's tvungne exit fra playoffen, som tipsbladet.dk berettede om i forbindelse med pokalfinalen, er nummer ét fra AC Horsens' pulje oversidder i semifinalerne i playoffen, og den plads sidder Horsens lige nu på, ét point foran Randers FC, der har allerede nedrykkede Esbjerg fB i sidste runde i puljespillet.

Bo Henriksens mandskab har set træt ud i slutfasen af flere kampe på det seneste, men Horsens-manageren håber, der er en kraftanstrengelse i holdet onsdag aften mod Hobro, så man kan sikre sig oversidder-pladsen.

Læs også:Desperat efter ny aftale: Det vil være sørgeligt, hvis jeg må forlade Hobro

- Nu skal vi ud og give den fuld gas. Det kunne være rigtig sjovt, hvis vi kunne undgå de to første semifinalekampe i playoffen ved at slå Hobro onsdag. Vi har haft rigeligt med kampe i sæsonen. Vores trup har kræfterne til kampen mod Hobro, og slår vi dem, får vi reelt to ugers pause frem til de afgørende kampe. Så vil vi have masser af kræfter til overs til den tid, siger Bo Henriksen til Tipsbladet.

Vinder Horsens onsdag aften, venter OB eller Randers FC i to playoff-finaler 22. og 26. juli.

Derefter møder et af de tre hold nummer tre fra medaljeslutspillet i en direkte kamp om den sidste Europa League-billet. Den tredjeplads tilhører lige nu AGF men det kan også blive FC København, eller, i tilfælde af et stort AGF-sammenbrud, Brøndby IF.

Det har været en lang sæson, og går Horsens hele vejen til finalen 30. juli, vil der kun være tre uger til premiererunden i 2020/21-udgaven af Superligaen, mens første kvalifikationsrunde i Europa League ligger 27. august.

Læs også:Troels Bech er snart fortid i Esbjerg: Min rolle var klokkeklar

Det hårde program er dog ikke noget, der skræmmer Bo Henriksen.

- Den skal have et skud i de her Europa-kampe. Vi går helt klart efter det, siger Bo Henriksen.

AC Horsens' muligheder onsdag aften styrkes muligvis af, at Hobro allerede har blikket stift rettet mod to overlevelseskampe mod Lyngby søndag 13. juli og søndag 20. juli.

Der er ingen ræson i at trække karantæner og skader i kampen mod Horsens, og Hobro har Christian Cappis og anfører Jonas Brix-Damborg i karantæne mod Bo Henriksens mandskab, efter de to Hobro-folk fik veltimede gule kort i weekendens 2-3-nederlag til Randers FC.

AC Horsens møder Hobro på hjemmebanen CASA Arena klokken 18 onsdag.

Læs også:Stolt Bo Henriksen inden Hobro: Det er jo nærmest uhørt

Læs også:Henriksen om ACH-komet: Glæder mig til at se ham i Barcelona om fem år

Læs også:Horsens-back om nyindkøb: Det kan godt virke lidt specielt

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus