1. division

Horsens fastholder Superliga-kurs efter comeback

AC Horsens var bagud 1-3, men fik 3-3 hjemme mod FC Helsingør, hvilket fastholder østjyderne på førstepladsen.

AC Horsens lavede fredag et comeback og hentede et vigtigt 3-3-resultat hjemme mod Helsingør i 1. divisions oprykningsspil.

Horsens var bagud 1-3, men scoringer af offensivspillerne Aron Sigurdarson og Casper Tengstedt skaffede et uafgjort resultat, der fastholder Horsens som førerhold.

I et meget underholdende opgør strålede Helsingør-angriberen Tonni Adamsen desuden med oplæg til alle udeholdets mål.

Horsens har 57 point, mens Lyngby og Helsingør følger efter med henholdsvis 56 og 55 point. Der resterer tre runder.

Helsingør fik en drømmestart på opgøret, da den tidligere Horsens-spiller Oliver Drost sparkede holdet foran efter 18 minutter, efter at Tonni Adamsen viste overblik og spillede angrebsmakkeren fri efter en opspilsfejl af hjemmeholdet.

Få minutter senere tog Magnus Jensen et indlæg fra venstre side ned i feltet og sparkede balance i regnskabet, men udeholdet gik alligevel til pause med en føring.

Ti minutter før pausen nærmest kopierede Adamsen og Drost således deres bedrift fra tidligere. Dog var det en væsentlig forskel, at Horsens-keeper Matej Delac denne gang havde hænderne på bolden og nok burde have holdt den ude af sit net.

Helsingør øgede i starten af anden halvleg til 3-1 ved indskiftede Oliver Kjærsgaard. Igen var Tonni Adamsen ophavsmand - denne gang med en skarp og dyb pasning forbi to Horsens-spillere.

Den islandske angriber Aron Sigurdarson sparkede flot Horsens på 2-3 med 20 minutter tilbage af opgøret efter et veludført angreb, men herefter gik gassen lidt af ballonen for værterne.

Helsingør stod godt imod presset fra Horsens og truede i flere omgange med at øge til 4-2 på en omstilling.

Men to minutter før ordinær spilletids udløb satte Casper Tengstedt foden på en noget skæv afslutning fra distancen og udlignede til slutresultatet 3-3.

I fredagens andet opgør i oprykningsspillet foldede Fredericias offensiv sig flot ud på hjemmebane mod Nykøbing.

5-1 vandt Fredericia efter blandt andet to scoringer af Anders Holvad. Både Fredericia og Hvidovre har 50 point og kun en outsiderchance for at blande sig i oprykningsstriden.