Video : Tipsbladet
Superliga

Husker du Lebogang Phiri? Så skidt står det til nu

Den tidligere Brøndby-profil Lebogang Phiri befinder sig lige nu på et temmelig håbløst stadie af karrieren.

De fleste med et blå-gult hjerte vil aldrig glemme Lebogang Phiri.

Den sydafrikanske midtbanespiller scorede i 2013 ét af de vigtigste mål i nyere Brøndby-historie, da han sikrede klubben fra Vestegnen overlevelse i Superligaen med en sen fuldtræffer i skæbnekampen mod AC Horsens. 

Senere blev Lebogang Phiri en meget værdsat spiller under Alexander Zorniger, inden han forlod Brøndby på en fri transfer i 2017. Det gjorde sydafrikaneren for at erobre fodboldverdenen og bane sig vej til en storklub i Europa.

Den mission lykkedes aldrig. 

Denne sommer er 28-årige Lebogang Phiri vendt tilbage til tyrkiske Caykur Rizespor efter et lejeophold i Paris FC, men det ser temmelig håbløst ud for den tidligere Brøndby-spiller i Tyrkiet. 

Transfervinduet i Tyrkiet lukkede tidligere på ugen, og i den forbindelse har klubberne skullet registrere deres spillere til denne sæson. Rizespor har valgt ikke at registrere Lebogang Phiri, der dermed kan se frem til at spille nul minutter. 

Det er naturligvis en uholdbar situation for den tidligere Brøndby-spiller, som man må gå ud fra leder med lys og lygte efter en ny klub. Det bliver dog først fra januar, at det kan komme på tale for Phiri, med mindre han skifter til et af de meget få lande, hvor transfervinduet stadig er åbent - det kunne eksempelvis være midtbanespillerens hjemland Sydafrika. 

Lebogang Phiri opnåede 145 førsteholdskampe for Brøndby IF.