18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Superliga

Hvidovre IF - OB

Det er ved at være sidste udkald for OB, som er nødt til at vinde mod Hvidovre, hvis de for alvor vil gøre sig forhåbninger om at redde livet i Superligaen.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18:00
Spillested: Pro Ventilation Arena
Dommer: Sandi Putros
På TV: Ikke programsat endnu

Holdnyt:
Hvidovre IF:
Det har længe ligget i kortene, og søndag blev det så også en kendsgerning - Hvidovre må tage turen ned i NordicBet Ligaen efter blot en enkelt sæson i den bedste danske række.

De semiprofessionelle oprykkere har åbenlyst ikke haft kvaliteten eller setuppet til for alvor at gøre sig gældende over en hel sæson i Superligaen, men man må alligevel løfte på hatten for den måde som de slutter sæsonen af på.

Hvidovre har nemlig været i markant bedring i foråret, hvor de i stort set alle kampe har givet modstanderen kamp til stregen. Udmærket illustreret ved point i fire af de seneste fem kampe i nedrykningsspillet.

Senest blev det også til et flot point ude mod Randers i en hæsblæsende 2-2 kamp, hvor begge mandskaber jagtede sejren med hovedet under armen til sidst.

Kronjyderne væltede sig i omstillinger i kampens afsluttende fase, men Hvidovre havde altså også deres muligheder for at stikke afsted med sejren. I sidste ende rakte det dog blot til uafgjort, og det var ikke nok til at holde overlevelsesdrømmen i live for Per Frandsen og co.

Spørgsmålet er, om det reelt set kommer til at ændre på noget i forhold til sæsonens sidste tre kampe? For selvom Hvidovre matematisk har været i live indtil i søndags, så har nedrykningen jo længe virket uundgåelig.

Mon ikke, at de bare kører videre på forårets fine takter?

Hvidovre må undvære Nicolai Clausen og Marco Ramkilde, som sidder ude med skader.

OB:
Krisen er total i OB, som både inde og ude for kridtstregerne famler i blinde for tiden, og nu nærmer sig 1. division for første gang siden 1998.

Søren Kroghs mandskab har endnu ikke vundet i nedrykningsspillets første syv runder, hvoraf hele fem kampe er endt i nederlag. Heriblandt de tre seneste, som alle er blevet tabt til de omkringliggende mandskaber i bunden af rækken.

OB-træneren havde rystet posen gevaldigt til seneste opgør, hvor Köhler slet ikke var med i truppen, ligesom sygedomsramte Helander heller ikke var det. Ydermere var både Kadrii og Al Hajj overraskende hensat til bænken, men lige lidt hjalp det.

Fynboerne kom ellers lovende fra start med en tidlig scoring af unge Kjerrumgaard, men som vi har set så mange gange før i sæsonen, formøblede OB lynhurtigt forspringet, og var således allerede nede med 2-1 efter et halv times spil. Et resultat, som de ikke formåede at ændre på i kampens resterende 60 minutter.

Nu er det meget tæt på at være sidste udkald i Ådalen. Tre kampe tilbage af sæsonen, ni point tilbage at spille om, og henholdsvis fire og seks point op til Vejle og Lyngby.

OB er nødt til at vinde over Hvidovre torsdag aften, hvis det ikke skal ende i en katastrofal nedrykning.

Filip Helander er tilbage, men Mickelson og Sven Köhler er ikke med.

Karantæner:
Hvidovre IF: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hvidovre IF (4-3-3): Djukic - Iljazovski, Olsen, Killerich, Nielsen - Jørgensen, Fredslund, Smed - Qamili, Thomsen, Jakobsen 

OB (3-4-3): Myhra - Helander, Slotsager, Paulsen - Owusu, Trybull, Al Hajj, Mouritsen - Deedson, Kjerrumgaard, Jensen

Dom:
Forskellen på Hvidovre og OB’s motivation torsdag aften bør være markant. Hjemmeholdet har ikke længere noget at spille for, mens OB velsagtens er tvunget til sejr. 

Fynboerne er dog så skidt kørende på stort set alle parametre, især mentalt, at de selv med en klart større motivation kan få det svært på Pro Ventilation Arena.

Det har længe ligget i kortene, at Hvidovre skulle rykke ud af Superligaen, hvorfor jeg forestiller mig, at de bare fortsætter i samme positive spor, selvom nedrykningen nu er en kendsgerning.

3-1 til frie Hvidovre mod nervøse og slagene OB.
 
Spilforslag:
Hvidovre eller uafgjort til odds 1.75 ved NordicBet. Husk, at odds kan ændre sig løbende.