1. division

Hvidovre tættere på Superliga: Sænker Sønderjyske

Sønderjyske tog føringen, men tabte 1-2 i Hvidovre på et mål i tillægstiden og har nu langt til Superligaen.

Hvidovre IF har taget endnu et stort skridt mod oprykning til Superligaen.

Lørdag eftermiddag fik den københavnske forstadsklub tre point ud af duellen med superliganedrykkeren Sønderjyske efter et sent sejrsmål.

To minutter inde i tillægstiden scorede indskiftede Lirim Qamili til 2-1 og bragte størstedelen af de 1724 tilskuere på det solbeskinnede, men kølige stadion i Hvidovre i ekstase.

Derfor er afstanden mellem de to oprykningskandidater nu hele ni point. Hvidovre indtager den oprykningsgivende andenplads, mens Sønderjyske ligger nummer fem og nu har brug for at få sat en rigtig god stime sammen, hvis klubben skal indfri sin målsætning om oprykning.

Hjemmeholdet var mest nærgående på det ujævne underlag i første halvleg. Men halvegen sluttede uden mål.

Sønderjyske kom bedre ud til anden halvleg, og 12 minutter efter sidebyttet tog gæsterne føringen. Januarindkøbet Søren Andreasen var pludselig fri til at kunne heade et indlæg i kassen.

Med næsten samme opskrift udlignede Hvidovre otte minutter senere.

Efter et par lynhurtige og fikse kombinationer kunne Andreas Pyndt sende bolden ind i panden på Marcus Lindberg, som scorede sikkert.

Begge hold havde chancer til et sejrsmål, men alt pegede i retning af en pointdeling, før Lirim Qamili til sidst afgjorde dysten i det andet af tre tillægsminutter.

Han dukkede op ved bageste stolpe og headede Hvidovre på 2-1. Det blev fejret vildt og voldsomt af hjemmeholdets spillere og fans, mens Sønderjyske-spillerne gemte deres ansigter i trøjerne.