Video : Tipsbladet
Superliga

- I 1. division havde David været ude af billedet

Lyngby Boldklub-direktør Andreas Byder ved endnu ikke, om David Nielsen også kommer til at stå i spidsen for 'De Kongeblå' i næste sæson. Parterne skal mødes på mandag for at få afklaret fremtiden.

HVIDOVRE STADION (Tipsbladet): Stemningen var mildest talt ikke god, da Lyngby-direktør Andreas Byder for snart tre måneder siden mødte pressen efter chokfyringen af Magne Hoseth. 

Efter dagens 0-0-kamp mod Hvidovre IF var Andreas Byder til gengæld i højt, højt humør, da han gav interview med en fadøl i hånden, efter at Lyngby sikrede sig overlevelse i Superligaen på bekostning af OB. 

- Det er jo nu, det tæller. Det er klart, at vi havde det hårdt efter Magnes afsked. Det var noget, der stred imod alt det, vi står for. Nu står vi her, og så kan man evaluere på gode og dårlige beslutninger, og der må vi ende med at sige, at vi har taget flere gode end dårlige, lød det fra Andreas Byder. 

Hvad har David Nielsen haft af betydning for, at det ender sådan her?

- Han fylder bare, og det har han gjort på en positiv måde. Det var det, vi havde behov for lige der. Han kom bare ind og tog hele lortet, og skabte stemning. Nu ser I ham gå rundt i bar mave. Det var det, vi havde behov for, for at komme ud af den lidt mutte stemning. Så kæmpe cadeau til ham. Han er fantastisk, lød det fra Lyngby-direktøren.

På mandag skal vi sætte os sammen og prøve at se. Altså, det er jo en time siden, vi fandt ud af, at vi ikke skal spille 1. division. Og jeg tror, at i 1. division havde David været ude af billedet. Nu er det måske noget andet.

Andreas Byder
Direktør, Lyngby Boldklub

Vil I gerne fortsætte med ham som cheftræner?

- Der er jo masser af ting, der skal gå op, og vi har masser af tanker om, hvad der skal ske. Og på mandag skal vi sætte os sammen og prøve at se… altså, det er jo en time siden, vi fandt ud af, at vi ikke skal spille 1. division. Og jeg tror, at i 1. division havde David været ude af billedet. Nu er det måske noget andet.

- Så vi sætter os ned og tager en snak, som vi altid gør i Lyngby, og så må vi finde ud af, hvad der er den bedste løsning. Og vi ved jo slet ikke, om David er en option, fordi - og det er ikke løgn - vi har ikke brugt ét minut på at snakke om det, lød det fra Andreas Byder. 

Der er en masse faktorer, der spiller ind i forhold til David Nielsens fremtid, lyder det fra Lyngby-direktøren. 

- David skal også synes, at det er sjovt at være her. Og der er jo heldigvis nogle, der ved mere om sport, end jeg gør, som også skal være med til at beslutte det. Så det tager vi på mandag og tirsdag, men vi ved godt, at vi har travlt. I løbet af de næste uger skal vi have fundet ud af, hvem der skal være træner, for der kommer spillerne jo tilbage fra sommerferie, lød det fra Andreas Byder, der ikke ligefrem nød dagens kamp, hvor alt var på spil. 

- Altså, jeg vågnede klokken to i nat, og jeg har ikke sovet siden. Du er jo ikke med, du ser jo ikke kampen… du er der bare, og så er det heldigvis os, der ender med at trække det længste strå.

Tipsbladet talte efter kampen også med David Nielsen om trænerens fremtid. Det interview kan læses HER.