• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

I chok over Superliga-afslutning: Psykopat-adfærd!

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladets chefredaktør på print er dybt forarget over de scener, som fredag aften udspillede sig i Viborg.

Af Jacob Quvang

Fredag aften var et sort kapitel i dansk klubfodbold.

De scener, som udspillede sig i Europa Playoff-kampen mellem Viborg og FC Midtjylland, kommer til at få et langt efterspil. Hele to gange blev der kastet kanonslag tæt ind mod Jonas Lössl, som heldigvis ikke kom noget til.

Flere gange blev kampen afbrudt, og der opstod tumult internt på Viborgs stemningstribune, hvor kanonslagene blev kastet fra. Senere har politiet meldt ud, at en mand er anholdt, og Viborgs administrerende direktør, Morten Jensen, har bekræftet, at det er den samme mand, som kastede kanonslagene. 

Tipsbladets chefredaktør på print, Troels Bager Thøgersen, var på plads til kampen i Viborg, og han er chokeret over det, han var vidne til fredag aften.

- Jeg er simpelthen nødt til at have luft: På hvilken planet, i hvilket tankesæt er det, at det er ok at kaste et kanonslag ikke bare én men to gange lige bag modstanderens målmand Hvilken logik er vi ude i her? Hvad er rækken af argumenter og indfald bag? For jeg er simpelthen ikke klog, sej og ægte nok til at forstå, hvad der er på spil her, siden det kan ske ikke bare én men minsandten to gange.

- Hvis FC Midtjylland og målmand Jonas Lössl efter anden gang havde sagt, at det her står de ikke model til mere, havde det i min bog været fuldt berettiget. Det er rendyrket psykopat-adfærd, vi var vidne til. Og hvor er det pissehamrende træls at se på, når vi nu er nogen, der ikke jubler højlydt over at se politiets droner hænge over stadion og nye tiltag blive indført, fordi nogle få ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

- Det her var en skandaløs afslutning på ikke bare ét men to forrygende flotte år af Viborg FF; og ingen er tjent med, at det ikke mindst er det her, vi nu skal huske, og da slet ikke spillere og trænere hos de grønblusede, der har gjort det så flot. Vi må håbe, at det var sidste gang, vi skulle se sådan noget her, efter der også i efteråret udspillede sig ting til disse to klubbers kamp, som vi ikke skal se på stadion eller noget andet sted, siger Troels Bager Thøgersen.

Stig Tøfting var efter kampen ude og kritisere, hvorfor kampen ikke blev fløjtet efter det andet kanonslag. Læs mere om det HER.

FC Midtjylland endte med at vinde kampen 1-0.