• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Tøfting raser efter skandalekamp

Foto: Anthon Unger

Fodboldeksperten forstår overhovedet ikke, at kampen mellem Viborg FF og FC Midtjylland ikke blev afbrudt efter det andet kanonslag i kampen.

Af Jacob Quvang

Playoff-kampen kampen mellem Viborg FF og FC Midtjylland udviklede sig til en decideret skandalekamp. 

To gange blev kampen afbrudt, fordi der blev kastet kanonslag ned mod Jonas Lössl fra Viborgs stemningstribune bag Lössls mål. 

Første gang røg Lössl til jorden og tog sig til tinding og baglår. Han kom heldigvis på benene igen. 

Anden gang var dybt inde i tillægstiden, hvor dommer Peter Kjærsgaard valgte at afbryde kampen for anden gang. Senere kaldte han spillerne på banen igen for at spille de sidste par minutter. Den beslutning forstod Viaplay-ekspert Stig Tøfting, der også er Tipsbladets fodboldkommentator, intet af. Det siger han i nedtakten af opgøret på Viaplay.

- Det er fuldstændig latterligt og skandaløst, at man overhovedet skal starte den (kampen) op for tredje gang. Prøv og hør: Vi snakker om, at det er UEFA-protokol og hvad ved jeg, men hvis nu det tredje kanonslag var røget ind på banen og havde gjort Jonas Lössl blind - hvad så? Er det det, der skal til? Den skulle bare være fløjtet af efter det andet kanonslag, og så skulle de have sagt allerede ved det første: "kommer der et mere, bliver kampen stoppet, og Midtjylland bliver gjort til vinder". 

- Det der kan man ikke tolerere. Det skal bare stoppes, og jeg håber selvfølgelig, at de skyldige bliver fundet, siger Tøfting, som fortsætter:

- At stille målmanden ned foran, hvor der har været to kanonslag lige i ryggen af ham. Det kunne jo godt være, at der var kommet en bold ind over, og han var blevet en lille smule nervøst og tabt bolden til 1-1. Så tør jeg slet ikke tænke på, hvad for nogle scener, der ville udspille sig hernedefra. 

- Jeg synes, det var en forkert beslutning, men når nu det hele er slut, og der ikke skete noget og ikke kom et tredje kanonslag, kan man bare lykønske FC Midtjylland med, at de kommer en tur i Europa. Om det hjælper og renser hele sæsonen, vil jeg sige nej, for FC Midtjyllands selvforståelse er ikke, at man ender som nummer syv. Men vi har vidst det i et godt stykke tid, at de ikke ender i medaljespillet, så derfor har de fået det optimale ud af en dårlig situation, de var i i nedrykningsspillet, siger Tøfting til Viaplay. 

Gustav Isaksen var også hurtigt ude og reagere på episoden. Læs det her.

Efter kampen fangede Viaplay dommer Peter Kjærsgaard, som kommenterede, hvorfor han ikke valgte at afbryde kampen efter kanonslagene. 

- Det, vi gør i praksis, er, at vi forholder os til de guidelines, vi har fra UEFA, og som vi også følger herhjemme; altså ved første kanonslag, der kommer ind, stopper vi spillet og melder ud via højttaler-systemet, at det skal  stoppe med fyrværkeri.

- Så gentager det sig, så step to er, at vi afbryder kampen og går i tunnelen, og tager spillerne med for deres sikkerheds skyld. Får endnu engang meldt rundt, at det skal stoppe og sætter den i gang igen. Tredje step i raketten, som ikke blev aktuel i dag, er, at vi er nødt til at afbryde kampen. 

Han bliver spurgt ind til sikkerheden omkring Jonas Lössl. 

- Vi følger de guidelines, som vi bliver bedt om at følge, og det er den her tretrinsraket; Stop, afbryd, annuller kampen, siger Peter Kjærsgaard.