• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

I dag mødes de igen: Bo Henriksen vild med Meyer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Bo Henriksen kunne ikke for alvor bruge Max Meyer i FC Midtjylland. I dag står de to ansigt til ansigt i Schweiz, hvor tyskeren er en kæmpe profil i ligaen.

Af Ole Hoffskov

Det tidligere kæmpetalent Max Meyer havde ikke noget prangende ophold i FC Midtjylland, som han tørnede ud for i sidste sæson, og det kan tyskeren til dels takke Bo Henriksen for. Det var i hvert fald den daværende FCM-træner, der ikke brugte tyskeren ret meget.

Siden har både Bo Henriksen og Max Meyer forladt FC Midtjylland, men denne lørdag krydses deres veje igen.

Bo Henriksen er cheftræner i FC Zürich, mens Max Meyer tørner ud for FC Luzern, og de møder hinanden i den schweiziske liga. Her kan Bo Henriksen konstatere, at der venter et opgør mod én af ligaens bedste spillere.

For mens Max Meyer ikke havde succes i FC Midtjylland, har han været et kæmpe hit i FC Luzern, hvor midtbanespilleren i denne sæson har scoret otte mål i 19 kampe. Et enkelt af de otte mål scorede Meyer mod netop Bo Henriksen og FC Zürich tilbage i januar. 

- Han er en kæmpe profil her i Schweiz - og så har jeg endda udtrykt mig mildt. Han gør det rigtig, rigtig, rigtig godt, og det er så imponerende at se. Han er en voldsomt dygtig spiller, og han har gjort det meget flot. Han huserer på en 10'er-position på et godt hold, siger Bo Henriksen til Tipsbladet og fortsætter:

- Han ville kunne gøre det samme i Superligaen, men vi havde Evander på den position, og jeg syntes, han var lidt bedre end Max Meyer, men det var minimalt. Jeg har hele tiden vidst, at Max er en god spiller, og han spillede jo også nogle kampe i FC Midtjylland, men han fik aldrig helt åbnet op, og det er i sidste ende mit ansvar. 

Han ser frem til at give Max Meyer en ordentlig krammer, når de to møder hinanden om et par timer.

- Jeg glæder mig til at hilse på ham - Max er et dejligt menneske, som jeg har den største respekt for, lyder det fra den danske træner.

27-årige Max Meyers CV tæller blandt andet fire A-landskampe for Tyskland og næsten 200 kampe for Schalke 04. Da han slog igennem, blev han betragtet som et helt usædvanligt talent i Tyskland.

De høje forventninger har Max Meyer ikke helt kunnet leve op til, men lige nu går det godt i Schweiz, og lørdag skal tyskeren se, om han kan få skovlen under Bo Henriksen.